Viralen način barvanja pirhov, ki ga morate preizkusiti

28. marec 2024

Viralen način barvanja pirhov, ki ga morate preizkusiti

28. marec 2024
Foto: Instagram @martastewart

Če še nimate ideje, na kakšen način jajca spremeniti v najlepše pirhe, vam predlagamo idejo, ki je pred leti pa vse do danes (p)ostala prava viralna uspešnica.

Že kar nekaj let je, odkar je VIIT trenerka Alenka Ružič Jovović na svojem Instagram profilu @vformizalenko objavila postopek oz. tehniko barvanja velikonočnih jajc, ki po našem mnenju zagotavlja najlepše pirhe.

Gre za tehniko barvanja s pomočjo svile, ki pa jo je Alenka zasledila pri sloviti gospodinjski ikoni Marti Stewart.

Foto: Instagram @martastewart

Barvanje s svilo

Če želite imeti na mizi pisane velikonočne pirhe s točno določenim vzorcem in barvo, morate najprej izbrati ustrezno svilo. Tkanina mora biti velikosti nekje 18×18 centimetrov, da lahko v celoti zaobjame jajce.

Pri barvanju s pomočjo svile morate izbrati zgolj bela jajca, saj bo edino tako vzorec s tkanine lepo in v intenzivnejših barvah preslikan na jajce.

Foto: Instagram @martastewart

Postopek:
Surovo jajce očistite in ga zavijte v košček prave svile. Bodite pozorni, da se vila tesno prilega jajcu, v nasprotnem primeru jajca ne bo v celoti pobarvana.

Pomagate si lahko tako, da jajce s svilo namočite v mrzlo vodo in s prsti pogladite svilo, da se ga tesno oprime, nato svilo zavežete z elastiko. Jajca zavijte še v belo bombažno krpico in jo enako zavežite.

Zavita jajca postavite v lonec s hladno vodo, dodajte 2 žlici kisa in vodo zavrite. Temperaturo po vretju zmanjšajte in jajca kuhajte še 25 minut.

Nikar blaga ne odstranjujte takoj, počakajte približno 30 minut, da se jajca ohladijo. Jajca odvijte in jih za lep lesk premažite s kapljic ali dvema jedilnega olja.

Foto: Instagram @vformizalenko
Foto: Instagram @vformizalenko

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close