5 ljubkih idej za velikonočno dekoracijo

04. april 2023

5 ljubkih idej za velikonočno dekoracijo

04. april 2023
Foto: Instagram

Prepričani smo, da vas bodo navdušile!

Simpatična Mariborčanka Mateja Hojnik, ki ustvarja Instagram profil Ljubki dom, je ena od tistih vplivnic, ki nas vedno znova navdihuje s svojimi ustvarjalnimi kreacijami, ki lahko polepšajo vsak dom. Nekaj izvirnih zamisli ponuja tudi za velik noč. Izbrali smo 5 najljubših.

Pirhi s suhim cvetjem

Takoj so nas navdušili pirhi s suhim cvetjem, ki so res nekaj posebnega. Zanje potrebujete prozorna plastična jajčka, ki jih dobite v večini ustvarjalnih trgovin ter jih napolnite s suhim cvetjem in dodate pentljo za še bolj ljubek izgled. Ali niso krasni?

Pirhi s servetno tehniko

Ena od najbolj priljubljenih tehnik barvanja pirhov je brez dvoma servetna tehnika. Poiščite servete z vašim najljubšim motivom, izrežite želeno podobo in jo z beljakom nanesite na jajce. Oglejte si Matejin video za podrobnejšo razlago:

Metalik pirhi v videzu kamna

Navdušili so nas tudi pirhi v metalik barvah, ki jih je Mateja ustvarila z rižem in jedilno pasto. V vrečko za shranjevanje živil je stresla riž in jedilno bravo v želenem odtenku, nato pa dobro premešala, da se je barva prijela riža. V vrečko je nato dala jajce in spet mešala, dokler se ni obarvalo in dobilo takšne lepe strukture, ki spominja na videz kamna.

“Jajce v jajcu”

Preprosta in zelo simpatična ideja za velikonočno dekoracijo so tudi “jajca v jajcu”. Izdelate jih tako, da lupine jajc na eni strani strete in lupino napolnite s slamo in majhnimi prepeličjimi jajčki. Dekoracijo obesite na oljčne vejice in z njimi okrasite dnevni prostor.

Velikonočni lončki za shranjevanje

Če ne veste, kam spraviti vse čokoladne zajčke, jajčka in pralineje, ki jih dobite za veliko noč, vam Mateja ponuja ljubko rešitev – lončke s figuricami velikonočnih podob, ki bodo šik dodatek k velikonočnemu pogrinjku. Navodila za izdelavo najdete spodaj:

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close