Vse, kar morate vedeti o micelarni vodici

24. april 2024

Vse, kar morate vedeti o micelarni vodici

24. april 2024
Foto: Instagram @shanigrimmond

Vse, kar morate vedeti o micelarni vodici

24. april 2024
Foto: Instagram @shanigrimmond

Micelarna voda je odličen izdelek, ki čisti in neguje kožo. Zaradi fantastičnih učinkov so si jo ženske po vsem svetu zapisale na seznam priljubljenih must-have lepotnih izdelkov.

Ime micerlarna vodica izhaja iz besede micel (ang. micelles), kar pomeni majhne krožne molekule v vodi, ki odstranijo umazanijo, ki se je nabrala na koži – ti mikrodelci popolnoma odstranijo ličila z obraza ter čistijo in tonirajo kožo.

Obstaja več vrst micelarne vode: za suho, občutljivo, mešano ali mastno kožo in kožo, ki je podvržena mozoljem in aknam. Med široko paleto obstaja tudi nekomedogena micelarna voda – kar pomeni, da ne bo zamašila por. Kot pri vseh izdelkih za nego kože, bi morali najti takšno, ki je idealna za vašo.

Foto: Instagram @camillapihl

Medtem ko so oljni čistilni in odstranjevalci mejkapa primerni predvsem za večerno rutino negovanja kože na obrazu, se micelarna voda, zahvaljujoč svoji strukturi, uporablja tako za dnevno kot za večerno nego.

Če nosite težak in močan mejkap, morate poleg micelarne vode redno uporabljati tudi tonik, da bo koža popolnoma čista. Če potujete in imate v drugi državi omejen dostop do vode, je micelarna voda idealen izhod v sili, saj vam je ni treba izprati s kože.

Foto: Canva

Uporaba je zelo preprosta. Na vatirano krpico nanesite micelarno vodo, nato pa z njo očistite celoten obraz, s poudarkom na kritičnih točkah. Lahko očistite tudi vratni predel.

Ob koncu čiščenja boste imele mehak, čist in žameten obraz, brez sijaja, ki se pogosto pojavlja na T-predelu (območje čela, nosu in brade).

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close