10 znakov, da morate zamenjati svoj puder

31. marec 2024

10 znakov, da morate zamenjati svoj puder

31. marec 2024
Foto: Instagram @ginemargrethe

10 znakov, da morate zamenjati svoj puder

31. marec 2024
Foto: Instagram @ginemargrethe

Naloga pudra je, da na obrazu prikrije nepravilnosti ter vas polepša, in če ne izpolnjuje ene od svojih nalog, je morda napočil čas, da ga zamenjate.

Včasih je to težje zaznati in številnim ne pride na misel, da je vzrok za nastale težave na obrazu kriva napačna izbira pudra, zato vam prinašamo seznam 10 trikov, s pomočjo katerih boste ugotovili, ali je čas za nakup novega.

Puder ni v isti barvi kot vaš vrat

To je najbolj očiten znak, da ste izbrali napačen odtenek pudra, in hkrati najbolj pogosta napaka. Če ne želite, da je vaš obraz drugačne barve kot preostanek telesa, izberite odtenek pudra, ki se popolnoma sklada z barvo vašega vratu.

Pore so videti širše

Puder bi moral zagotavljati brezhiben ten in prikrivati razširjene pore, ogrce in druge nepravilnosti. Če vaš puder tega ne prikriva, je čas, da poiščete boljšega.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

Slab ten

Če se vam, kljub temu da niste več najstnica, pojavljajo mozoljčki in akne, je čisto mogoče, da razlog tiči v pudru, ki vam ne odgovarja. V tem primeru bi bilo treba preskusiti nov puder, saj je mogoče prav to rešitev vaših težav.

Puder povzroča srbečico

Čeprav bi sami morali prepoznati, da je to slab znak, ga bomo vseeno omenili. Pudra v nobenem primeru ne bi smeli občutiti na koži, če pa povzroča srbečico, rdečico in kakršnokoli drugo reakcijo, ga morate takoj vreči v smeti.

Vaš obraz je videti, kot da bi nosili masko

Puder bi moral biti neopazen, in če je očem zelo viden, vas nedvomno ne polepša. Možno je, da se napačno ličite, lahko pa je puder pregost za vašo strukturo kože. Razmislite o uporabi lažje formule ali BB kreme.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

Ne prekriva nepravilnosti

Če se, kljub nanosu pudra, nepravilnosti še vedno vidijo, oziroma morate za prekrivanje nanesti več plasti, ga zamenjajte z gostejšo formulo, ki nudi boljšo prekritost.

Puder se nabira v porah

Puder bi moral obrazu podariti mlajši videz, in če se nabira v gubah ter jih še dodatno poudarja, je čas, da kupite novega.

Težko ga je nanašati

Če puder težko razmažete, je to lahko znak, da mu je pretekel rok ali da je vanj prišel zrak, ker ste ga pustili odprtega. V vsakem primeru se morate od njega posloviti.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

Začel se je razkrajati

Če opazite, da se je del pudra ločil od ostanka je to znak, da mu je pretekel rok uporabe. Takega pudra nikakor ne smete uporabljati, saj lahko povzroči negativne reakcije na koži.

Imate samo en puder

Če vedno uporabljate isti puder, ste v določenem delu leta videti slabše kot navadno. Isti odtenek ne more odgovarjati vašemu poletnemu in zimskemu tenu, tudi če se ne sončite. Predlagamo nakup vsaj dveh pudrov različnih odtenkov.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close