Kako izbrati pravo tekočo podlago za svojo kožo?

27. februar 2024

Kako izbrati pravo tekočo podlago za svojo kožo?

27. februar 2024
Foto: Instagram

Kako izbrati pravo tekočo podlago za svojo kožo?

27. februar 2024
Foto: Instagram @maralafontan

Zbrali smo nekaj osnovnih nasvetov, ki vam bodo pomagali pri izbiri popolne tekoče podlage.

Tekoča podlaga je pri ličenju osnova za skoraj vsako žensko, saj izenači ten kože, prikrije manjšo nepravilnost in ustvari podlago, na katero potem nanašamo ostala ličila. S pomočjo pudra oz. tekoče podlage kožo tudi zaščitimo v hladnejših mesecih in pred sončnimi žarki.

Tekočih podlag je na voljo ogromno, kar je za večino težava, je vprašanje, kako izbrati pravo zase. Mlada dekleta se težko odločijo pred prvim nakupom, druge ugotavljajo, da vam trenutna podlaga ne ustreza več ali pa si preprosto želijo boljše formule. Zbrali smo nekaj osnovnih nasvetov, ki vam bodo pomagali pri izbiri.

Foto: Canva

Prekrivnost in formulacija

Obstajajo tekoče podlage, ki so manj, srednje in zelo prekrivne. Če nimate večjih težav s kožo (rdečica, pigmentni madeži, akne itn.), lahko izberete manj prekrivno podlago, ki bo izenačila vaš ten ih bo na koži majn opazna, za prekrivanje manjših nepravilnosti pa uporabite korektor.

V primeru težav s kožo izberite srednje ali zelo prekrivne podlage, priporočamo takšne, ki se lahko plastijo in tako samo na predelih, kjer je to potrebno, uporabite več podlage. Imejte v mislih, da je za prikrivanje večjih nepravilnosti najboljša izbira korektor, podlaga bi naj ustvarila le čim bolj enakomeren ten in sijoč zdrav videz kože.

Foto: Pexels

Pri formulaciji prav tako upoštevajte tip svoje kože. Če imate mastno, posegajte po tekočih podlagah brez olj, ki nekoliko matirajo, pri suhi koži pa izbirajte podlage, ki so nekoliko sijoče in vlažilne. Tiste, ki imate mastno kožo, po potrebi uporabite tudi kompaktni puder ali puder v prahu za podaljšanje obstojnosti in popravke čez dan.

Odtenek

Odtenek vedno preizkusite na robu ličnic, nikoli na dlani, saj je koža na rokah navadno temnejša. Če se ne morete odločiti med dvema odtenkoma, velja splošno pravilo, da izberete svetlejšega. Ustreznost odtenka vedno preverite na naravni svetlobi, umetna in močna svetloba v trgovinah ni primerna.

Foto: Canva

Testiranje

Če je le mogoče, podlago nekajkrat pred nakupom uporabljajte tako, kot bi jo sicer. V večini trgovin lahko dobite vzorčke ali se zglasite v času promocij, ko je na voljo svetovalka za izbrano blagovno znamko, ki vam bo pomagala pri odločitvi in vam tekočo podlago nanesla na obraz. Testiranje je zelo pomembno, saj je tekoča podlaga takoj po nanosu videti popolno, čez čas pa se pozna, ali je tekstura pregosta, morda barva oksidira itd. Če imate občutljivo kožo, lahko tekoča podlaga povzroči kakšne težave.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

Nanos

Tekočo podlago začnite nanašati iz sredine obraza navzven s prstnimi blazinicami ali s pripomočki za ličenje. S čopičem tekoče podlage nanašajte v krožnih gibih, z gobico pa s tapkanjem, pri čemer mora biti gobica vlažna. Na predelih kjer želite večjo prekrivnost, postopek ponovite. Pazite na prehode med obrazom in vratom ter lasiščem. Še tako dobra podlaga pa ne bo videti popolno, če vaša koža ne bo ustrezno in dovolj negovana.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close