5 lepotnih izdelkov, ki jih večina uporablja popolnoma napačno

19. februar 2024

5 lepotnih izdelkov, ki jih večina uporablja popolnoma napačno

19. februar 2024
Foto: Instagram @ana_d_armas

5 lepotnih izdelkov, ki jih večina uporablja popolnoma napačno

19. februar 2024
Foto: Instagram @ana_d_armas

Obstaja kar nekaj izdelkov, za katere večina žensk ne ve, kako jih pravilno uporabljati, zato lahko naredijo celo več škode kot koristi. Preverite, kateri izdelki so to.

Olje za čiščenje obraza

Voda in olje se ne mešata in to vedo prav vsi! A ko je govora o olju za čiščenje obraza, to pravilo ne velja, saj olje z vodo deluje še boljše. Za boljši učinek olje na obraz vtrite z vlažnimi prsti, tako boste ličila in vse nečistoče še lažje odstranili.

Micelarna voda za obraz

Micelarno vodo z blazinicami na obraz nikoli ne vtirajte grobo, da bi tako čim hitreje odstranili ličila. Blazinico za nekaj sekund podržite na del obraza, ki bi ga radi očistili, formula bo ličila stopila, nato pa samo še narahlo obrišite z eno rahlo potezo. Micelarna voda se načeloma ne izpira z vodo po uporabi, a če je vaša koža izredno občutljiva, je bolje, da to naredite.

Foto: Instagram @michellesalasb

Gobice za ličenje

Glavna naloga gobic za ličenje je, da se ličilo čim bolje zlije z obrazom in ni vidnih sledi ličil, videz pa je boj naraven. Najboljši način pri nanosu z gobico je nežno tapkanje, pri čemer se izognete vtiranju. Gobica mora biti pri nanašanju tekoče podlage vlažna in ne suha. Za nekaj sekund gobico podržite v vodi, jo dobro ožmete in nato pričnite z nanosom ličil.

Svinčnik za ustnice

Večina žensk svinčnik za ustnice uporabi samo na zunanjem robu ustnic. Za najboljši učinek in navidezno večje ustnice s svinčnikom ustnice najprej obrobite in nato s prsti ali čopičem razmažite proti notranjosti ustnic, da se bo linija nekoliko zabrisala. Nato na ustnice nanesite šminko ali bleščilo.

Foto: Instagram @marigladkaya

Balzam za lase

Za mehkejši in na videz bolj zdravi lase po šamponiranju uporabite balzam, a previdno. Mnogi menijo, da balzama ni treba izpirati, a je to popolnoma zgrešeno. Balzam morate vedno sprati z vodo, pred tem pa ga za pravi učinek pustite na laseh toliko časa kot piše na embalaži.

Če boste balzam nanesli in takoj izprali, ne bo pravega učinka. Prav tako je pomembno, da balzam resnično dobro izperete in da ga, v kolikor imate mastne lase, ne nanašate na lasišče, zgolj po dolžini las. Pri zavozlanih laseh, po nanosu balzama lase razčešite s širokim glavnikom ali krtačo s silikonskimi ščetinami.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close