Kako doseči obstojnost šminke čez cel dan

20. november 2023

Kako doseči obstojnost šminke čez cel dan

20. november 2023
mejkap, ličenje, lepota, šminka

Kako doseči obstojnost šminke čez cel dan

20. november 2023
Foto: Instagram @silkonme

Obstojnejše šminke žal nemalokrat prinašajo suhe ustnice, zato treba zanje poskrbeti še pred nanosom šminke.

Težava suhih ustnic prihaja do izraza še posebej pri temnih odtenkih, kot so temno vijoličasti, bordo rdeči in rjavi, zato je dobro vedeti, kako to preprečiti.

Mojstri ličenja imajo na področju ohranjanja obstojnosti šminke in v izogib suhim ustnicam kar nekaj nasvetov. Mi smo zbrali pet najboljših in najučinkovitejših:

Foto: Instagram @cyrielleverstuyft

Korektor

Na čiste in po možnosti s pilingom očiščene ustnice nanesite korektor. Govorimo o navadnem korektorju za podočnjake, vendar pazite, da so vodoodporni in vlažilni.

Nude svinčnik

S svinčnikom v nude odtenku obrobite ustnice. Ta podrobnost je zelo pomembna in nanj velikokrat pozabljamo, prav tako pa namesto tega odtenka uporabljamo svinčnik v barvi šminke.

Foto: Unsplash

Čopič za nanos šminke

S klasičnim nanosom šminke nikoli ne boste nanesli čisto natančno, vendar to ni glavni razlog, zakaj bi morali uporabljati čopič. Na ta način šminko namreč nanašate po slojih, kar prinaša boljšo obstojnost.

Puder za matiranje

Puder v prahu za matiranje ali fiksiranje je naslednji, vendar ne zadnji korak. Ustnice pred njegovim nanosom odtisnite na papirnat robček, da ostranite višek olja, ki je v izdelku. Nato s prsti narahlo nanesite puder v prahu.

Foto: Pexels

Mat šminka

Najbolje bi bilo, če je vrhnji sloj šminke v istem odtenku kot šminka, samo da je v mat izvedbi. S čopičem nad mat šminko ponovno nanesite tanek sloj navadne šminke, saj boste na ta način lahko dobili končni obstojni sloj.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close