6 napak, ki jih delamo pri nanašanju pudra

07. december 2023

6 napak, ki jih delamo pri nanašanju pudra

07. december 2023
Foto: Instagram @maralafontan

6 napak, ki jih delamo pri nanašanju pudra

07. december 2023
Foto: Instagram @maralafontan

Napake, ki jih je ‘zagrešil’ že vsak izmed nas.

Verjetno se lahko strinjamo, da ni dobrega mejkapa brez dobre podlage, kljub temu pa veliko žensk še naprej največ napak dela prav na podlagi. Preverite, katere so najpogostejše napake pri nanašanju pudra, in se potrudite, da se jih znebite.

Nanašanje preveč slojev

Veliko žensk verjame, da več slojev na obrazu pomeni boljše prekrivanje. Žal je to velika napaka. Skrivnost ne leži v slojih, ampak v idealnem pudru, ki najbolj ustreza vaši koži. Če nanesete preveč slojev na dele obraza, ki jih želite prekriti, jih boste še bolj poudarili. Enotna podlaga pa daje vašemu obrazu naraven videz.

Foto: Instagram

Testiranje pudra na roki

Pravilo, da morate puder in korektor pred nakupom preveriti na roki, je napačno, saj se barvi polti na obrazu in roki zelo razlikujeta. Najboljše mesto za preverjanje je vrat.

Nanos korektorja pod puder

Najprej nanesete korektor, šele na to puder? Napaka! S pudrom boste odstranili korektor, ki ste ga že nanesli. Najprej puder, nato korektor.

Foto: Pexels

Brez uporabe primerja

Ali vaš puder čez dan menja barvo? Po vsej verjetnosti ste pozabili nanesti primer, tako imenovano podlago za puder. Zaradi oksidacije pudra se njegova barva spreminja, primer pa bo to uspešno preprečil.

Nanos pudra do vratu

Nihče ne želi videti prehoda, če puder nanesemo samo na obraz. Puder morate vedno nanesti na del vratu in ga dobro zabrisati.

Foto: Instagram @ginemargrethe

Puder se začne svetiti

Če imate mešano ali mastno kožo, se bo vaš obraz čez čas začel svetiti. Da bi to preprečili, čez tekoči puder nanesite puder v prahu.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close