7 trikov, da boste bolj učinkovito uporabljale korektor

27. marec 2024

7 trikov, da boste bolj učinkovito uporabljale korektor

27. marec 2024
Foto: Instagram @annelauremais

S korektorjem lahko prikrijemo številne pomanjkljivosti na obrazu, s temi nasveti pa boste lahko izkoristili ves njegov potencial!

Korektor je tisti čaroben kozmetični izdelek, ki ne bi smel manjkati v nobeni torbici za ličenje. Gre namreč za ličilo, s pomočjo katerega ste videti manj utrujeno, manjše nepravilnosti pa dobesedno prekrijemo z enim samim potegom čopiča. No, ali s pomočjo prsta, vendar je čopič pri tem opravilu še boljši.

Večkrat smo že slišali, da je treba paziti na pravi odtenek korektorja, pa tudi na način nanosa: ali to počnete s prsti ali blazinico.

Foto: Pexels

Če ga znate uporabljati pravilno, lahko z njim izjemno učinkovito prekrijete podočnjake, gubice, mozolje in drobne, popokane žilice ali temne lise.

Da bi moč in potencial korektorja še bolj optimalno izrabili, si preberite naslednje zlate lepotne nasvete:

  1. Najprej puder, potem korektor

Ko ustvarjate podlago za obraz, najprej nanesite (tekoči ali kremni) puder, potem pa samo na problematična mesta nanesite korektor. Na ta način boste porabile manj korektorja (ki je lahko v primeru zvenečih blagovnih znamk dokaj drag proizvod), saj že sam puder prikrije precej nepravilnosti, kot je denimo neizenačena polt.

  1. Kam nanesti korektor?

Pod (utrujene) oči. Če je korektor za en odtenek svetlejši od vaše kože, ga lahko naneste še na notranje kotičke oči, na sredino veke (s tem ‘odprete’ pogled) in pod lok obrvi (učinek večjih oči in mladostnejšega videza). Za nekoliko bolj definiran videz ga nanesite tudi pod nos in na brado.

Foto: Instagram @amanda_sand
  1. Ne bojte se korektorja v oranžni barvi

Ta odtenek korektorja po krivici velja za težavnega, zato mu veliko žensk ne da priložnosti. A v resnici prav ta odtenek najbolje prikrije temne kolobarje pod očmi. Najprej nanesite oranžen odtenek, zatem pa ga prekrijte s tankim slojem korektorja, ki kar se da najbolje posnema naravno barvo vaše kože. Končen rezultat: naraven videz.

  1. Katero barvo izbrati?

Vsaka barva korektorja ima svoj namen. Oranžen prekriva temne podočnjake in modre žilice. Zeleni prekrije rdečico in popokane rdeče žilice. Rumenkasti odtenki pa popravljajo druge nepravilnosti na koži.

Foto: Pexels
  1. Preprečite razlivanje

Zagotovite si, da bo korektor ostal na svojem mestu čim dlje. Po možnosti do konca dne. Trik: po nanosu korektorja višek izdelka popivnajte s papirnatim robčkom.

  1. Korektor za ustnice

S pomočjo tega trika bo črtalo za ustnice dlje obstojno in preprečile boste tudi razlivanje barve v zunanje kotičke: zunanji del ustnic preprosto obrobite z majhno količino korektorja, nato pa kot običajno nanesite črtalo in šminko.

  1. Povečanje ustnic s pomočjo korektorja

Tudi to se da. Na sredino ustnic nanesite malo svetlega korektorja, ki bo vizualno povečal vaše ustnice.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close