Zajtrkujte kot supermodeli!

26. november 2023

Zajtrkujte kot supermodeli!

26. november 2023
Foto: Instagram

Zajtrkujte kot supermodeli!

26. november 2023
Foto: Instagram @taylorhill

Predstavljamo vam najboljše ideje za nizkokaloričen zajtrk.

Vodilne svetovne manekenke kot so Miranda Kerr, Adriana Lima in Chrissy Teigen so razkrile svoj jutranji meni, ki jim daje dovolj hranljivih snovi za ves dan, pa čeprav ni nujno med najbolj kaloričnimi. Zajtrk je najbolj pomemben obrok dneva, ki ga ne bi smeli preskakovati, kljub temu pa marsikdo še vedno ne zajtrkuje, ker se izgovarja na naglico.

No, nekateri zjutraj tudi zares nimajo pravega apetita, a tako kot vse drugo, se da tudi to natrenirati. Ko boste enkrat začeli redno zajtrkovati, vam bo že čez nekaj dni prav lepo krulilo po želodcu, če ta ne bo dobil hrane. In že je tu apetit. Kakovosten zajtrk nam daje dovolj energije za ves dan, zanj pa potrebujete vsega skupaj dvajset minut.

Foto: Instagram @gisele

Poglejmo, kaj zjutraj jedo supermodeli, ki fotografije svojih obrokov prav rade delijo tudi na Instagramu. Chrissy Teigen za zajtrk poje sendvič s kruhom iz polnovrednih žit, s praženimi jajci, paradižnikom, pršutom in avokadov pire z malce čilija. Hm, ne zveni prav dietno, kajne?

No, Chrissy je, mimogrede, ne samo supermanekenka, ampak čisto prava poznavalka prehranjevanja, obenem tudi blogerka, ki piše o hrani in avtorica knjige s fantastičnimi recepti.

Foto: Instagram @chrissyteigen

Adriana Lima najraje poje sendvič z manj mastno šunko in sirom. Potem si privošči še nekaj sladkega, recimo rogljiček z marmelado. Adrianin zajtrk je uravnotežen, saj poje vsega po malo, tisti rogljiček pa zagotovo zelo hitro pokuri na napornih treningih.

Gisele Bundchen zajtrkuje zelen smoothie, v katerem je veliko zelenjave, zato je poln antioksidantov. Smoothiji so tudi sicer odlična izbira za zajtrk, saj nasitijo, obenem pa nimajo veliko kalorij. Svoje slastne in zdrave recepte je pred kratkim zbrala tudi v kuharski knjigi.

Foto: Instagram @gisele

Miranda Kerr za zajtrk je zdrave palačinke, ki jih naredi iz te zmesi: speštana banana, jajce, beljak in dve šalčki mletih ovsenih kosmičev. Speče jih na kokosovem olju.

Karolina Kurkova najpogosteje zajtrkuje vegansko ovseno kašo, ki ji doda ananasov sok, pomarančo in limono za dodatno aromo. Doda pa tudi posušene češnje, narezana jabolka in cimet, kar sadje omehča. To je odličen primer zajtrka, če želimo užiti veliko vlaknin in vitaminov.

Foto: Instagram @mirandakerr

Karlie Kloss pa zajtrkuje smoothie iz robid in čokolade, na osnovi nesladkanega mandljevega mleka. Doda še beljakovine v prahu z okusom čokolade in eno banano. Vse sestavine dobro zmeša v mešalniku in tako užije celovit obrok.

Naštete recepte za zajtrk preizkusite še sami in videli boste, da boste na naslednje jutro komaj čakali, da ga lahko začnete z zdravim in okusnim obrokom.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close