Zakaj je slovo od velike torbe pravzaprav dobra stvar?

05. december 2023

Zakaj je slovo od velike torbe pravzaprav dobra stvar?

05. december 2023
Foto: Spotlight/Launchmetrics

Zakaj je slovo od velike torbe pravzaprav dobra stvar?

05. december 2023
Foto: Spotlight/Launchmetrics

Čeprav nam velika torba prinaša občutek varnosti, pa se prav v njej skriva tisto, kar nas dela nesamozavestne.

Tudi če v njih nismo imele nobenih stvari, smo jih vedno rade nosile. Od otroških torbic, zaradi katerih smo se počutile velike in pomembne in so bile del naše vsakdanje igre, do tistih šolskih, v katerih smo nosile majhne skrbi, pa do pravih ženskih torbic … ta modni dodatek je postal nepogrešljiv del našega življenja.

Nekatere ženske imajo v torbo zapakirano celo življenje. Torba ni več samo del našega vsakdana, ampak je postala naš vsakdan.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

Torba ali ročna prtljaga?

Vsebina torbe veliko govori o nas samih, iskreno in brez cenzure. Od zmečkanih starih računov do ovitkov na pol pojedenih energetskih ploščic, do šmink, izgubljenih nekje na dnu – torba nehote razkriva naše navade in delček osebnosti.

Sam namen torbe in stvari, ki jih dnevno nosimo v njej, se je v zadnjem času spremenil v ročno prtljago. Čeprav nam velika torba prinaša občutek varnosti, pa se prav v njej skriva tisto, kar nas dela nesamozavestne in slovo od nje je pravzaprav najboljša stvar, ki jo lahko storite.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

Čeprav se je čez leta vsebina naše torbe spreminjala, je naša naklonjenost do nje ostala nespremenjena. Vedno večje in boljše torbe so za nas pomenile veliko več od dodatnega žepa, v katerega smo lahko pospravili stvari. Ob prvem nakupu velike torbe za dnevne priložnosti smo se počutili svobodno, odraslo in odgovorno.

Naša velika torba je postala pripomoček, ki je v sebi skrivala vse, kar smo čez dan potrebovali in čeprav nam je dajala občutek neodvisnosti, nam je povzročila še več zasvojenosti.

Večje torbe so prinašale čedalje več prostora in posledično več predmetov, ki smo jih upravičeno ali ne, imeli ves čas pri sebi.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

Že v otroštvu smo se navduševali nad čarobno torbo Mary Poppins, v najstniških letih nam je predstavljala nekaj, kar je bilo samo naše, zato ne preseneča, da ima torba precej večji pomen, kot samo stvar, v kateri prenašamo stvari.

Nekaj let ali desetletij kasneje, je najboljša poteza, ki jo lahko naredite ta, da prekinete svoje razmerje z vsakodnevnim modnim dodatkom, veliko torbo.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

Zakaj?

Velika torba ni nikoli pomenila več kot samo kup nakopičenih stvari, ki jih pogosto sploh ne potrebujemo. V skladu s priljubljeno metodo minimalizma Marie Kondo, ali v skladu z vašimi lastnimi pravili, iz torbe odstranite vse, česar v resnici ne potrebujete.

Stvari, ki so ostale v njej, kot je na primer mobilni telefon, slušalke, denarnica in ključi, lahko pospravite v majhno torbico, ki ne dopušča veliko praznega prostora za vrnitev k starim navadam. Kmalu boste ugotovili, da se občutek odgovornosti in svobode nikoli ni skrival znotraj velike torbe in da je slovo od nje in vseh nepotrebnih stvari zelo odrasla in dobra poteza, ki ste jo lahko storili.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close