Zara je v Sloveniji lansirala to pomembno storitev

29. april 2024

Zara je v Sloveniji lansirala to pomembno storitev

29. april 2024
Foto: Zara

Po tem, ko so v Zarah po svetu že prej ponujali storitve popravil in prodaje starih kosov, so platformo “Zara Pre-Owned” lansirali še v Sloveniji.

Že konec leta 2022 je bila v Veliki Britaniji in Franciji predstavljena platforma “Zara Pre-Owned”, preko katere so kupci lahko sprejemali bolj trajnostne odločitve glede svojih rabljenih oblačil in prispevali k zmanjšanju odpadkov in porabi novih surovin.

Zdaj pa je “Zara Pre-Owned” na voljo tudi v Sloveniji, Španiji, Nemčiji, Avstriji, Belgiji, na Hrvaškem, Slovaškem, Finskem, v Grčiji, na Irskem, v Italiji, Luksemburgu, na Nizozemskem in Portugalskem.

Zara Pre-Owned bo ponujala naslednje storitve: popravilo oblačil, nadaljnja prodaja in donacija.

Foto: Zara

Popravilo oblačil

Stranke bodo lahko zahtevale popravilo katerega koli rabljenega oblačila iz Zare, ne glede na starost. Ponujali bodo zamenjavo gumbov in zadrg ter popravljanje sparanih šivov.

Popravilo boste lahko opravili v eni od trgovin ali preko spleta, popravljeni oblačilo pa prejeli v desetih dneh. Popravilo ne bo zastonj, cenik pa si lahko ogledate na njihovi spletni strani.

Nadaljnja prodaja

Zara Pre-Owned bo strankam ponujala tudi možnost nadaljnje prodaje Zarinih kosov preko njihove platforme. Stranke bodo tako lahko od drugih strank kupile rabljena, a lepo ohranjena oblačila.

Zara bo poleg njihovih domačih fotografij k vsakemu kosu pripela tudi njihovo sliko artikla in poskrbela za podroben opis izdelka.

Foto: Profimedia

Donacija

Preko platforme boste lahko tudi donirali svoja stara, obrabljena oblačila, podobno kot to že počnejo z zbiralniki, ki so nameščeni v vseh Zarinih poslovalnicah po Sloveniji.

Lastnik verige Inditex je dejal, da želi podaljšati življenjsko dobo oblačil znamke Zara, ki jih kupci že imajo v svoji omari in pomagati zmanjšati količino odpadkov in porabo surovin.

Na podoben način razmišljajo tudi druge znamke hitre mode, kot denimo Zarin glavni konkurent H&M.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close