Zdravi in hrustljavi mafini z jesenskim pridihom

20. september 2023

Zdravi in hrustljavi mafini z jesenskim pridihom

20. september 2023
Foto: Unsplash

Recept narekuje polno zdravih sestavin, kot so med, cimet in ovsena kaša, zato se lahko sladkate brez slabe vesti.

Jesenski mafini so lahka, sočna in zdrava različica klasične ameriške sladice. Odlični za nekoliko sladek, a zdrav zajtrk ali okusno malico.

Če ste ljubitelji jesenskih začimb, lahko cimetu dodate še janež, muškatni orešček ali za pekoči noto še ingver. Recept je enostaven, saj za merjenje sestavin potrebujte le skodelico.

Sestavine:

  • 2 skodelici ovsene kaše,
  • 1 žlica pecilnega praška,
  • 1/4 čajne žličke soli,
  • 1 skodelica sesekljanih jabolk,
  • 1/2 skodelice medu,
  • 1 jajce,
  • 3/4 skodelice mandljevega mleka,
  • 3 žlice stopljenega kokosovega olja.

Drobljenec:

  • 1/4 skodelice kokosovega olja,
  • 1 čajna žlička cimeta,
  • 1/3 skodelice rjavega sladkorja,
  • 1/2 skodelice ovsene moke,
  • koščki buče.
Foto: Unsplash

Priprava:

  1. Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija in namastite pekač oziroma kalup za mafine.
  2. V eni posodi zmešajte vse sestavine za osnovne mafine in rahlo premešamo.
  3. V drugi posodi zmešajte vse sestavine za drobljenec. 
  4. Prvo zmes razporedite v kalupe za mafine, povrhu pa potresite mešanico drobljenca.
  5. Sladico v pečici pecite 30 do 40 minut.
  6. Preden mafine vzamete iz pečice, z zobotrebcem preverite, ali so dovolj pečeni. Mafine pustite v kalupih vsaj 10 minut, da se nekoliko ohladijo.

Zraven postrezite topel čaj, za nekoliko gurmansko razvajanje, pa lahko mafinu dodate še stepeno smetano in toplo čežano iz jabolk in buče.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close