Ženske, ki zaslužijo več, pogosteje hlinijo orgazem

09. februar 2022

Ženske, ki zaslužijo več, pogosteje hlinijo orgazem

09. februar 2022
Foto: Unsplash

Če ima vaša partnerka višjo plačo od vas, potem obstaja verjetnost, da so njeni orgazmi zlagani. 

Raziskava je pokazala, da obstaja dvakrat večja verjetnost, da ženske, ki imajo višjo plačo od svojega partnerja, hlinijo svoj vrhunec. 

Težava je v toksični moškosti

Strokovnjaki menijo, da je težava v toksični moškosti. Moški z nižjo plačo in šibko moškostjo se zaradi “podrejenega” položaja počutijo šibke, kar ženske opazijo. Raziskovalci z Univerze na Južni Floridi zato menijo, da ženske želijo zaščititi že tako krhek moški ego in posledično v spalnici hlinijo svoje užitke. Moški z nizko samopodobo in nizko samozavestjo so tako pomirjeni glede dejstva, da je partnerka tista, ki je “preskrbovalka”.

Ženske lahko poskušajo nevtralizirati grožnjo moškosti zaradi večjega dohodka tako, da partnerju pokažejo, da so dobri v postelji, so zapisali raziskovalci v študiji. 

Ženske so naučene, da zaščitijo moški ego

Glavna raziskovalka Jessica Jordan je povedala, da so razlogi za ta fenomen zelo kompleksni. Toda delno izvirajo iz dejstva, da so ženske naučene, da je njihova naloga, da zaščitijo svoje partnerje in njihov ego. To morajo storiti tudi, če so same negotove ali so v situaciji, ko jim ni zares prijetno. 

Foto: Unsplash

Dodatne raziskave so pokazale tudi, da ženske prioritizirajo užitke in potrebe moškega. V postelji so tako pripravljene početi stvari, za katere vedo, da bodo razveselile partnerja. Na tak način pa svoje potrebe postavijo na zadnje mesto. 

Raziskava je pokazala tudi, da je šibka moškost ženskam neprivlačna. Ženske so povedale, da jih taki moški manj vzburjajo ter jim namesto vzburjenja povročajo anksioznost, kar zagotovo ne vodi do orgazma.

Kot že omenjeno, ženske veliko pogosteje lažejo o svojih orgazmih in o celotni izkušnji, če presodijo, da ima njihov partner nizko samopodobo kot moški. 

Style. Več novic

New Report

Close