Zlaganje zmenkov je nov trend, če vam primanjkuje časa

03. avgust 2023

Zlaganje zmenkov je nov trend, če vam primanjkuje časa

03. avgust 2023
Foto: Pexels

Za vse tiste, ki vam v življenju primanjkuje časa, je zlaganje zmenkov nov trend, ki vam bo prihranil čas, a morda ne ravno energije.

V eni od epizod serije Seks v mestu, imenovani F*** Buddy, poskuša Charlotte prekiniti svoj vzorec, da vse svoje upe položi v le enega moškega, in se v eni noči dogovori za več zmenkov, ki si med seboj sledijo. Celotna situacija se ne konča dobro, ko jo njen naslednji zmenek sreča s prejšnjim, medtem ko se poljubljata pred njenimi vrati.

Pred nedavnim se je ta koncept ponovno pojavil na družbenih omrežjih in pridobil ime ‘zlaganje zmenkov.’ Tako pa je to hitro postal najnovejši fenomen zmenkarij, ki je pridobil na veljavi zahvaljujoč TikToku.

Foto: Pexels

Ideja je, da so zmenki lahko izčrpavajoči, dolgotrajni in ker ne vodijo vedno v romantiko, lahko zmanjšate morebitno razočaranje in prihranite čas tako, da načrtujete več zmenkov v eni noči.

Pred nekaj meseci je trend postal viralen, ko je dekle in Brooklyna na TikToku delilo svoj načrt za tri zmenke v eni noči, zdaj pa je ta trend ponovno v obtoku in se preizkuša tudi na britanski obali, saj ga je v začetku tega tedna preizkusila novinarka časopisa Times. “Rezerviram jih v enournih časovnih intervalih naenkrat. Trije zmenki, en petek zvečer, gremo,” je svoje načrte razložila novinarka

Če se to sliši kot intenzivno živahen urnik, je leta 2020 o tem konceptu razlagala tudi že trenerka za zmenke na TikToku Alexis Germany Fox, ki je svetovala zlaganje zmenkov z “zmenkom za kosilo, zmenkom ob uri za koktejl in zmenkom za večerjo na isti večer”.

Foto: Pexels

Čeprav je ta tehnika zasnovana za reševanje zapravljanja časa, lahko tudi okrepi morebitne pasti zmenkovanja na sploh. Upoštevajte, da lahko živčnost zmanjša vašo raven energije in da je lahko poslušanje in sprejemanje novih informacij od relativno neznanega človeka čustveno utrujajoče.

Prav tako se lahko zmenki razvijejo popolnoma nepričakovano: kaj če se želite še naprej družiti z enim zmenkom, ker se tako dobro razumete? Bilo bi nevljudno, če bi nekomu odpovedali tako pozno. Ali obratno: če je en zmenek neprijeten in vas čustveno izčrpava ali vam slabša razpoloženje, ali je pošteno, da to prenesete na naslednjo osebo? In kaj, če na prejšnjem zmenku spijete kakšen koktejl preveč, boste prišli na zmenek opiti?

Foto: Pexels

Je časa res tako malo?

Čeprav povprečnega števila zmenkov, ki jih ljudje opravijo na teden, mesec ali leto, ni mogoče določiti, podatki iz nedavne študije eHarmony kažejo, da povprečna oseba, ki išče zmenke na aplikacijah, kot so Hinge, Tinder in Bumble, na njih preživi 55 minut na dan.

Ko se toliko energije porabi za spletno klepetanje, je razumljivo, da si ljudje želijo, da bi jo prenesli v srečanja v resničnem svetu na čim bolj učinkovit način, zato je smiselno, da se pojavljajo takšni trendi.

Navsezadnje je treba v teh težkih časih za posameznike sprejeti vse, kar omogoča, da so zmenki zabavni, raznoliki in prijetni, če se upoštevajo čustva druge osebe.

Foto: Pexels

Če se vam zdijo zmenki zabaven način preživljanja vikendov ali pa se spopadate s pomanjkanjem časa, se lahko za začetek naučite iz izkušenj Charlotte: nikoli ne lažite o svojih razlogih za odhod z zmenka. Osebi na predhodnih zmenkih obvezno povejte, da imate po njih druge načrte, in če se o tem pogovarjata, odkrito povejte, da je vaš stil zmenkov odprt, pri katerem se srečujete z več ljudmi hkrati.

Prav tako, če se vam trenutno zdi, da vas misel na en zmenek, kaj šele na dva ali tri v enem dnevu, izčrpava, vzemite ta trend zmenkov kot znak, da je bolje, da ostanete doma ali preživljate čas s prijatelji.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close