Znaki, ki kažejo, da sovražite svojo službo

27. december 2023

Znaki, ki kažejo, da sovražite svojo službo

27. december 2023
Foto: Instagram @mao.ge

Znaki, ki kažejo, da sovražite svojo službo

27. december 2023
Foto: Instagram @mao.ge

Dandanes ni nič nenavadnega, če nismo v eni službi več deset let in če menjamo kariero vsakih nekaj let. Zakaj bi vztrajali nekje, kjer ste nesrečni? To so znaki, da je čas za spremembo.

Včasih si je določene stvari težko priznati, narediti korak naprej in stopiti iz cone udobja. Prav tako se vam lahko zgodi, da vam je na prvi pogled v službi povsem zadovoljivo, a se vaše nezadovoljstvo izraža podzavestno in predvsem na vašem duševnem zdravju.

Minimalni trud

Eden od znakov, ki vam nakazuje, da je treba razmišljati o novi karieri je, da vas ne zanima več, kaj si šef ali sodelavci mislijo o vas. Delovna vnema vam je v primerjavi z začetkom močno padla in delate po liniji najmanjšega napora. Tako kot se ne trudite več za karierne rezultate, enako je z naklonjenostjo svojim sodelavcem. Pri tem razmislite, če so morda oni oz. odnosi v službi tisti, ki vas najbolj mučijo. Če vas že misel na kavo ali kosilo s sodelavci spravi v slabo voljo in če se izogibate službenih zabav in ostalih dogodkov, je to glasen znak, da si ne želite biti del njihove ekipe.

Foto: Canva

Odlašanje dela

Prav tako ni dober znak, če komaj čakate, da odidete domov in delavnika nikoli ne podaljšate, pa tudi če se vam ne mudi z opravljanjem nalog, raje visite na spletu in družbenih omrežjih ter ugovarjate naloženemu delu. Lažni nasmeh je postal vaš najljubši modni dodatek in pravzaprav se v službi ne znate več iskreno nasmehniti.

Foto: Unsplash

Z eno nogo v drugi službi

Ti znaki so več kot opozorilni, praktično ste že odločeni: če na sestankih vegetirate in ste nenehno odsotni, niste pobudniki novih idej in niti ne poslušate, o čem teče beseda, predvsem pa, če že brskate in iščete novo službo in med službenim časom spremljate, kje iščejo nove sodelavce. Ko enkrat začnete iskati in gledati za boljšimi priložnostmi, je samo še vprašanje časa, kdaj boste dali odpoved.

Foto: Instagram @mao.ge

Brez izzivov in zahtev

Zadnji znaki, ki nakazujejo, da vaša stara služba visi na nitki, so, da si ne zadate nobenih novih izzivov, niti ne prosite več za povišico, saj veste, da tu ne boste več dolgo zdržali. Če razmišljate o novi službi, ste morda začeli tudi paziti koliko denarja porabite in preračunavati koliko časa si lahko privoščite biti brez dohodkov.

Po vseh teh znakih bi vam moralo biti kristalno jasno, da je vaša nova misija za prihodnje leto iskanje nove službi. V službi namreč preživimo tretjino našega časa in delo nas napaja z energijo in strastjo, zato je vztrajati nesrečni v službi, ki jo sovražite, popolnoma nesmiselno. Trg dela je trenutno izredno odprt, služb je dovolj, včasih je treba le pogledati malce izven svojih okvirjev in se morda odločiti za novo smer oz. področje.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close