Znan je razplet zloglasne Voguove tožbe proti Draku

22. februar 2023

Znan je razplet zloglasne Voguove tožbe proti Draku

22. februar 2023
Foto: Profimedia

Se spomnite tožbe, ki jo je Conde Nast vložil proti Draku in 21 Savage? Situacija se je dokončno rešila z izvensodno poravnavo.

Koliko je vredna lažna naslovnica revije Vogue? Po besedah medijske hiše ​​Conde Nast, ki izdaja Vogue, je ta znesek 4 milijone dolarjev, ki so jih zahtevali v tožbi, ki so jo vložili proti Draku in 21 Savageu.

Pred nekaj meseci sta Drake in 21 Savage predstavila album “Her Loss“, ki je imel zanimivo promocijsko kampanjo. Raperja sta tiskala lažne izdaje revije Vogue z njima na naslovnici, v reviji pa je bil lažni intervju z Anno Wintour.

Foto: Profimedia

Izdelali so tudi plakate kot naslovnico in jih polepili po velikih površinah v Los Angelesu. Seveda je to takoj prišlo do pravne službe Conde Nasta, ki je na reperjev naslov poslala tožbo v višini 4 milijonov dolarjev. Glede na to, da Vogue med mlajšim občinstvom nima posebnega ugleda, bi rekli, da jim Drake pravzaprav ni škodil.

Kot del promocijske kampanje sta Drake in 21 Savage naredila tudi lažni nastop na SNL in gostovala v priljubljeni oddaji Howarda Sterna. Stern in SNL glede tega nista storila nič, sta pa pozdravila ta “štos” kot dober in brezplačen PR.

Vogue se je z Drakom poravnal za nerazkrit znesek, vendar ugibamo, da je bil več kot radodaren. Zakaj? Ker je direktor Conde Nasta vsem v podjetju poslal dopis, v katerem pravi, da se bo s pomočjo tega finančnega nadomestila kreativni in uredniški sektor revije “zredil”. Naslednji editorial ameriškega Vogua je očitno na račun Drakea.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close