10 luksuznih hotelov, ki jih morate obiskati v 2023

Na seznamu novoletnih zaobljub so vsekakor potovanja. Če bi tudi vi radi pobegnili od rutine, vam predstavljamo seznam čudovitih hotelov, ki vas bodo navdušili v letu 2023.

M. V. / 08. januar 2023

Leto 2022 je za nami in čaka nas novo leto, polno novih izkušenj. Pozabili smo že na omejitve v času korone, ki so nas priklenile na svoje domove in že iščemo nove lokacije za potovanja. Revija za sodoben življenjski slog Robb Report je izpostavila 40 najboljših luksuznih hotelov, ki se bodo kmalu odprli, za vas pa smo izbrali 10 najlepših.

CAP KAROSO, Sumba Foto: Instagram

Za začetek novega leta bi mnogi zimo raje zamenjali za indonezijske poletne temperature. Luksuzni resort v Sumbi sestavlja 67 razkošnih sob in vil, zaradi česar je večji od običajnih megalomanskih edicij, ki smo jih vajeni.

Kljub temu verjamemo, da bi ga vseeno radi obiskali, saj bodo naravne lepote nedotaknjenih peščenih pasov in potapljanje v enem najlepših koralnih grebenov na svetu naredili vaše počitnice nepozabne.

Celotno naselje je opremljeno z ekološko kmetijo in sončnimi kolektorji, ki zagotavljajo 50 odstotkov energije za celotno posest za popolnoma trajnostne počitnice. S turkiznim morjem in lokalno otoško kulturo, ki ju lahko raziščete v bližnjih mestih, boste pozabili na stres in vse to lahko dobite po začetni ceni 250 evrov na noč.

SON NET, Mallorca Foto: Son Net

Za pobližje se odpravljamo v Španijo na otok Mallorca, kjer bodo marca odprli ultra luksuzen hotel z 31 sobami. Hotel je bil zgrajen na graščini iz 17. stoletja, v dolgotrajni prenovi pa je dobil novo, sodobno podobo, ki je še ohranila pridih tradicije. Stene te stare vile krasijo dela Marca Chagalla in drage starine, v tem starem španskem slogu pa ostaja čaroben.

S klifov Serra de Tramuntana se vam ponuja nepozaben pogled na pokrajino, višina, na kateri se nahaja hotel, pa je idealna za vse, ki si želite aktivnega oddiha, kjer lahko kolesarite in hodite. Cena nočitve je 700 evrov.

FLOCKHILL, Craigieburn Valley Foto: Flockhill

V smaragdni zelenici Nove Zelandije se nahaja posestvo Flockhill, ki bo svoja vrata za goste odprlo januarja 2023.

V apnenčastem okolju, posutem z balvani, se skrivajo štiri luksuzne koče, opremljene z vinsko kletjo, teraso, bazenom in kuhinjo z zasebnim kuharjem.

Da si napolnite baterije za prihajajoče leto, lahko uživate ob opazovanju veličastnih vrhov, mirnih jezer in zvezd ali pa se odpravite na lov za tartufi, ki jih boste kasneje jedli na pikniku na ledeniku. Vsaka od koč se zlije s pokrajino in je mala mojstrovina, za katero boste odšteli 7.300 evrov na noč, v njej pa lahko ostanete najmanj dve noči.

ONE & ONLY AESTHESIS, Atene Foto: One&Only

Morda bomo poletje preživeli v Grčiji, natančneje na atenski rivieri, v zatočišču s 127 sobami. Tik na pragu Aten boste lahko raziskovali bogato zgodovinsko dediščino Grčije, celotno letovišče pa je otrokom prijazno, kar pomeni, da gre na dopust lahko vsa družina.

Poleg poležavanja na soncu na dveh samotnih plažah boste poležavali tudi na zasebni terasi v prijetnem sredozemskem okolju. To destinacijo izberemo za lenobne družinske počitnice s prgiščem dobre hrane in vina, zato se bomo potrudili tistih 745 evrov za nočitev.

ANGAMA AMBOSELI, Amboseli Foto: Angama

Septembra se odpravljamo v divjino Kenije in letovišče Angama Amboseli. Nacionalni park Amboseli je znan kot naravni habitat slonov, ki ga lahko obiščete, ko se odločite biti med dopustom tudi aktivni.

Vsak od desetih apartmajev je oda afriški arhitekturi in je kombinacija platna in betona, ki spominja na šotor, usmerjen proti gori Kili, ki jo lahko vidite iz vsakega vogala. Oglejte si slone ali gore iz udobja svoje sobe za le 1.650 evrov na osebo.

HOTEL HANALEI BAY, Kauai Foto: Hanalei Bay

Zagotovo smo že vsi kdaj sanjali o počitnicah na Havajih in morda letos res gremo, saj bodo tam februarja odprli hotel naših sanj.

Na otoku Kauai, kjer se odpira Hanalei Bay, se bomo regenerirali v ogromnem wellness centru. V rokah strokovnjakov za prehrano, zdravnikov in voditeljev meditacije se bomo sprostili po stresnem letu. K vsemu bo pripomogla dvoposteljna soba s tehnologijo za spremljanje spanja, za katero je potrebno odšteti 1.299 evrov.

SIX SENSES, Valais Foto: Six Senses

V tem fenomenalnem hotelu v Valaisu bo delovalo vseh vaših šest čutov. V osrčju švicarskih Alp lahko smučate v ogromnem letovišču, skritem v borovcih.

Poleg tega, da je hotel idealna destinacija za zimo, je odprt vse leto, zato je s smučanjem na vodi in kopanjem v strešnih bazenih tudi poleti nezgrešljiva atrakcija. Menimo, da je videti naravnost šik in je s 700 evri na noč eno bolj dostopnih bivanj na tem seznamu.

THE FIFTH AVENUE HOTEL, New York Foto: Fifth avenue

Odpotujte v New York marca in bivajte v ambicioznem hotelu v newyorškem NoMadu. V stari zgradbi, ki je bila nekoč banka, vas čaka glamurozna notranjost, ki so jo načrtovali strokovnjaki tudi za hotel Ritz v Parizu in Lanesborough v Londonu. To je urbana oaza za raziskovanje živahnega mesta in ustvarjanje lastnih spominov za 900 evrov.

EVOLVE BY ECOVENTURA, Galapaško otočje Foto: Instagram

Na osmem metu pa ni ravno običajen hotel. Gre za megajahto, ki bo januarja odplula proti Galapaškemu otočju.

Vsaka od desetih kabin ima panoramski razgled, najbolj ekskluzivni apartmaji pa so veliki 300 kvadratnih metrov. Po arhipelagu otočja Galapagos se lahko odpravite na dvotedensko potovanje ali rezervirate posamezne termine od skoraj 10.000 evrov na noč za dve osebi.

BANYAN TREE HIGASHIYAMA, Kjoto Foto: Banyan Tree

Seznam zaključujemo v hotelu Banyan Tree na Japonskem. V samem središču Kjota, ki je videti kot filmski set, se sprostite v zdravilišču in si oglejte klasično japonsko dramo na odru Noh.

Japonska je eno od svetovnih kulturnih središč in verjamemo, da bi jo moral vsak obiskati vsaj enkrat v življenju, pa četudi za ceno 1.000 evrov na noč.

Skrajni čas, da ...

… si v letu 2023 privoščite luksuzne počitnice!

Avtor
Piše

M. V.

New Report

Close