10 najbolj odmevnih oprav z Met Gala 2023

02. maj 2023

10 najbolj odmevnih oprav z Met Gala 2023

02. maj 2023
Foto: Profimedia

Eni oblečeni v mačko, drugi odeti v bisere, tretji pa samo v tangicah.

Včeraj se je v Metropolitanskem muzeju v New Yorku odvil najbolj modni dogodek leta Met Gala, kjer zvezdniki pokažejo svoje največje modne presežke. Tema večera je bila v čast pokojnemu Karlu Lagerfeldu, kar pomeni, da so gostje morali s svojimi modnimi izbirami upodobiti njega, njegovo delo, modni slog ali karkoli povezano z njim … recimo njegovo ljubo mačko Choupette.

Enim je to uspelo bolj, drugim manj. Izbrali smo 10 najbolj odštekanih in najbolj ekstravagantnih oprav, o katerih se jutro kasneje največ govori.

Jared Leto kot orjaška mačka

Vsi vemo, da Jaredu Letu modni eksperimenti niso tuji, a tokrat je šel še korak dlje in se na rdeči preprogi Met Gale pojavil našemljen v … mačko! V velikem puhastem kostumu, ki je bil izjemno realističen, je bil videti kot maskota na kakšni košarkarski tekmi, zabaval je povabljence in plesal, nato pa snel mačjo glavo in pokazal svojo pravo identiteto.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Doja Cat z mačjim obrazom

Konkurenco mu je delala Doja Cat, ki je s svojo opravo prav tako upodobila slavno mačko Karla Lagerfelda. Oblečeno je imela oprijeto obleko s kristalčki, ki se je na glavi zaključila s kapuco in mačjimi ušesi.

Oprava ne bi bila nič posebnega, če ne bi pevka s pomočjo prostetike v mačko spremenila še svoj obraz. Mačji gobec, smrček in zapeljive mačje oči so bili strašljivo realistični.

Foto: Profimedia

Na rdečo preprogo v tangicah

Še en zvezdnik, ki nikoli ne ostane neopažen, je Lil Nas X. Nič drugače ni bilo tokrat, ko se je na rdeči preprogi pojavil samo v tangicah in škornjih s peto, njegovo telo pa je bilo prekrito s srebrno barvo in bleščečimi kristalčki.

Njegov osupljiv videz je zasnovala legendarna vizažistka Pat McGrath, ki je v več kot 10 urah pred velikim dogodkom na zvezdnika prilepila 5000 biserčkov in natanko 218.784 okroglih kristalov Swarovski. Nas prav zanima, kako dolgo je trajalo, da je pevec vse to odstranil s svojega telesa.

Foto: Profimedia

Rihanna kot rožasto jajce

Seveda ne moremo mimo Rihanne, ki velja za kraljico Met Gala, ki vsako leto šokira s svojimi glamuroznimi in skrajno nevsakdanjimi opravami. Sinoči je nosila dramatično belo kreacijo Maison Valentino z dolgo, široko vlečko.

Zgornji del je bil podoben jajcu, prekritem z rožami, ki je popolnoma prekril njen trup. Videz je zaključila z belimi rokavicami brez prstov, sončnimi očali in dolgimi umetnimi trepalnicami, ki so bile pritrjene na njih.

Foto: Profimedia

Kasneje se je znebila očal, si slekla zgornji del oprave in pokazala svoj vedno večji nosečniški trebušček.

Foto: Profimedia

Janelle Monae kot Karlova lutka

Pravo predstavo je na stopnicah Met Gale uprizorila tudi Janelle Monae, ki je imela najprej oblečen širok črno-bel plašč v slogu Chanela, ki ga je nato slekla in razkrila nekakšno prosojno podkrilo, pod katerim je nosila samo črn bikini.

Foto: Profimedia

“Sem kot študentka umetnosti,” je povedala v izjavi. “Dobila sem nalogo, temo, ki smo jo nato z mojo ekipo skušali čim bolje upodobiti.” Kaj pravite, jim je uspelo?

Foto: Profimedia

Debitirala z obrito glavo

Ena redkih, ki se je tokrat odločila za eksotičen naglavni okras, je bila Florence Pugh. Za Valentinovo kreacijo si je upala celo pobriti lase!

Pernat naglavni okras je dopolnjevala bela obleka z globokim dekoltejem in veliko črno pentljo ter svetlečim nakitom Tiffany & Co.

Foto: Profimedia

Cardi B kot barbika

Kot pričakovano, je bilo na stopnicah Met Gala veliko črno-belih kombinacij, ki je bila Karlova najljubša. Zanj se je odločila tudi raperka Cardi B, ki se je preobrazila v prefinjeno barbiko in fotografom v tem slogu tudi pozirala.

Nosila je strukturirano obleko studia Chenpeng, ki se je začela z belim srajčnim ovratnikom in kravato, nato pa prešla v oprijet črn steznik, okrašen s srebrnimi biserčki. Polno črno krilo je imelo prešito prevleko v stilu Chanelove torbice Boy in je bilo prekrito z ogromnimi rožami.

Foto: Profimedia

Kim Kardashian odeta v bisere

Čeprav so se pred meseci širile govorice, da sester Kardashian ne bodo prejela vabila za najbolj modni dogodek leta, je zdaj jasno, da so bile lažne. Po stopnicah Met Gala so se sprehodile Kylie in Kendall Jenner ter Kim Kardashian, ki je znova dokazala, da visoka moda in udobje ne gresta skupaj. V obleki iz nešteto perlastih verižic je komaj hodila!

A kljub temu je na obrazu, kot prava profesionalka, ves večer obdržala nasmešek. “Vedno sem razmišljala o ikoničnih Chanelovih biserih, zato sem si za ta večer želela biti samo posipana z biseri,” je povedala za Vogue.

Foto: Profimedia

Karlova muza Cara Delevingne

“Toliko mu dolgujem,” je o pokojnem kreatorju povedala Cara Delevingne, ko je korakala po stopnicah Met Gala. Karlu se je poklonila z videzom, ki so ga navdihnili časi, ko je bila oblikovalčeva muza.

Srebrna lasulja, skupaj s preveliko različico njegove ikonične bele srajce ter prepoznavne rokavice brez prstov, so bili ponazoritev fotošutinga Chanel Cruise 2013, na katerem je nosila kratke lasulje različnih barv.

Foto: Profimedia

Novodobni ženin v belem

Med moškimi je izstopal tudi Bad Bunny, ki je oblekel belo obleko iz tvida z drznim izrezom na hrbtu. Še bolj nepričakovana je bila za raperja dolga bela vlečka iz rož, ki jo je vlekel za sabo, ko je z urejeno frizuro in nalakiranimi nohti poziral množici fotografov.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close