10 najdražjih stvari (in doživetij) na svetu

Predstavljamo vam 10 najdražjih stvari in izkušenj na svetu, ki si jih najbrž sicer ne boste privoščili, a ne škodi vedeti zanje.

M. V. / 05. september 2022
1. NAJDRAŽJE POČITNICE Foto: Pexels

Axiom Space ponuja najdražje počitnice, ki vam za 72 milijonov evrov prinesejo 10 dni na vesoljski postaji.

 

Leta 2027 pa se bo odprl tudi hotel v vesolju, ki bo sprejel 280 gostov in bo ponujal celostno vesoljsko izkušnjo. Ustvarjalci o ceni še ne želijo govoriti, a ocene se gibljejo okoli 250 tisočakov na osebo na izlet.

2. NAJDRAŽJI LET Foto: Ethiad

Ethiad’s residence je virtualno stanovanje na letalu Airbus A380, ki vas čez noč popelje iz New Yorka do Abu Dhabija. Cena leta je 72 tisoč evrov, a je stanovanje primerno za dve osebi.

 

Slaba novica je, da cena pokrije le enosmerni let.

3. NAJDRAŽJI HOTEL Foto: Luxuo

Ste že slišali za mile-high club, kajne? No, lahko se pridružite mile low clubu v Lover’s Deep Luxury Submarine v St Luciji. Kot pove že ime, gre za popolnoma potopljen oddih, ki je vaš za 197 tisoč evrov na noč.

4. NAJDRAŽJI KOKTAJL Foto: Ritz Carlton

V že tako dragem Ritz-Carltonu v Tokiu vas bo žganje Diamonds Are Forever Martini stalo okoli 25 tisoč evrov. Narejen je z ohlajeno vodko Absolut Elyx in kančkom svežega limetinega soka, ki se nato premeša ali pretrese. Pozabili smo omeniti, da je bil kot pika na i v kozarec vržen enokaratni diamant.

 

Ni dovolj za vas? Ta koktajl je opremljen tudi z živo skupino, ki poje Diamonds Are Forever.

5. NAJDRAŽJI SENDVIČ Foto: Facebook

Te stvari se sicer neprestano spreminjajo, a trenutno je najdražji sendvič na svetu na voljo v restavraciji Serendipity 3 v New Yorku.

 

Quintessential Grilled Cheese je postrežen na dveh kosih francoskega kruhaiz šampanjca, ki je narejen s šampanjcem Dom Perignon in jedilnimi zlatimi kosmiči, z maslom iz belih tartufov in zelo redkim sirom Caciocavallo Podolico. Sendvič postrežejo z južnoafriškim jastogovim paradižnikovim biskvitom kot omako za namakanje, stal pa vas bo 214 evrov.

6. NAJDRAŽJI BURGER Foto: Instagram

Najdražji burger pa boste našli na Nizozemskem v restavraciji De Daltons. Burger Golden Boy je sestavljen iz japonske govedine wagyu, ki velja za najboljšo na svetu, kraljevske rakovice, najredkejšega in najdražjega kaviarja beluga, iberskega pršuta (najdražji pršut na svetu), dimljene račje jajčne majoneze, belih tartufov, omake za žar iz najdražje vrste kave Kopi Luwak, v japonski čaj matcha vloženih tigrastih paradižnikov, vse skupaj pa zloženo je v štručkah, premazanih z zlatom in šampanjcem Dom Perignon.

7. NAJDRAŽJA SLADICA Foto: Instagram

Restavracija Seredipity 3 pa poleg najdražjega sendviča ponuja tudi najdražjo sladico na svetu. Golden Opulence Sundae, ki stane vrtoglavih tisoč evrov je postrežen v kelihu, prekritim z lističi iz 23-karatnega zlata.

 

Nato sta dodani kepici tahitijske in madagaskarske vanilije, preliti z najdražjo temno čokolado na svetu iz Italije, ter posuti z kandiranim sadjem iz Pariza.

8. NAJDRAŽJA VEČERJA Foto: Sublimotion

Degustacijski meni Sublimotion na Ibizi v Španiji je divji obrok, ki ga spremlja nekaj, kar oglašujejo kot “veččutno doživetje”. To je pogled restavracije na nadrealistični futurizem z uporabo luči, videa, ostrega dekorja v beli barvi vesoljske ladje in multimedije, da se preprost obrok spremeni v revolucionaren kulinarični koncept.

 

To je hrana in tudi umetnost. Chef Paco Roncero, dobitnik dveh Michelinovih zvezdic, za uživanje v njegovi hrani, skupaj z ujemajočim se glasbenim menijem in vizualnim prikazom, zaračuna več kot katera koli druga restavracija na svetu. Ta avantgardna večerja vas bo stala več kot 2000 evrov na osebo.

9. NAJDRAŽJI VODEN IZLET Foto: Unsplash

TCS World travel organizira zasebne večdnevne ekspedicije, na katerih popotnike na zasebnem letalu vodijo skozi več držav. Njihove turneje vključujejo prenočitve v hotelih s petimi zvezdicami, luksuzne večerje in ekstravagantne izkušnje.

 

Trenutno ponujajo 15-dnevni izlet po petih različnih državah, ki stane 105 tisoč evrov po osebi. Še dobro, da vse napitnine pri večerjah krijejo oni.

10. NAJDRAŽJI VLAK Foto: Instagram

Za približno 4500 evrov na noč v predsedniškem apartmaju indijski Maharaja’s Express poskrbi, da je stari Orient Express videti kot rdeča klopotača na poceni tirih. Gre za najstarejšo in prvo luksuzno storitev v Indiji.

 

Za ta denar dobite dnevno sobo/jedilnico in dve spalnici s pripadajočima kopalnicama. Na voljo je tudi LCD-televizor, če se naveličate veličastnega razgleda, ki ga vidite skozi okno.

Avtor
Piše

M. V.

New Report

Close