10 razlik med pravimi in strupenimi prijatelji

22. oktober 2023

10 razlik med pravimi in strupenimi prijatelji

22. oktober 2023
Foto: Spotlight/Launchmetrics

10 razlik med pravimi in strupenimi prijatelji

22. oktober 2023
Foto: Spotlight/Launchmetrics

Prijateljev lahko imamo ob sebi ogromno, a kako prepoznati tiste prave prijatelje, ki bi za vas naredili vse?

Vsak izmed nas ima nekaj prijateljev, na katere lahko vedno računa, a na žalost na vsakega pravega prijatelja pride tudi eden ali več `strupenih`. Živimo v času ekstremnega egoizma in pravi prijatelji izginjajo kot največji ledeniki. V ospredju so osebne koristi in Instagram navidezna prijateljstva. Če niste prepričani, ali so vaši prijatelji resnično tudi pravi, smo pripravi 10 znakom, ki vam bodo v pomoč.

Uspeh

Pravi prijatelj se bo vašega uspeha veselil tako, kot da je njegov, vam iskreno čestital in bodril. Na videz pravi prijatelji pa bodo na vas ljubosumni, imeli pripombe na vaše dosežke ali jih v celoti ignorirali. Kako prepoznate ljubosumje in neprivoščljivost? Sporočite jim vaš dosežek v živo in opazujte njihovo reakcijo. Kaj hitro boste začutili iskrenost.

Prosti čas

Pravi prijatelj ve, koliko časa imate zase in da niste vedno razpoloženi za druženje. Nepravi pa bo poskušal okupirati vaš celotni prosti čas in kaj hitro se lahko zgodi, da se boste skregali, kadar ne boste razpoloženi za njegovo družbo.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

Videz

Kadar kupite novo obleko, v katerem se počutite zapeljive, vas bo pravi prijatelj nagradil s komplimenti in bo za vas vesel. Tisti drugi pa bo ponovno ljubosumen in po vsej verjetnosti boste deležni nešteto kritik, da je obleka preveč prostaška, vam ne pristaja ali pa bo že naslednji dan šel v lov za podobno ali pa vsaj dražjo, če že ne lepšo.

Spoštovanje

Pravi prijatelj vas ceni in se obrača k vam s spoštovanjem, tudi kadar se pojavijo nesoglasja. Nepravi pa bo hitro izgubil živce in vam namenil grde besede ter se zanje nikoli ne bo opravičil. Za vsa nesoglasja bo obdolžil vas in o sporu razlagal vsem, ki se jih to niti ne tiče.

Zaupanje

Pravi prijatelj verjame vse, kar mu poveste, prijatelji, ki to v resnici niso, pa bodo sumničav na vsako vašo izgovorjeno besedo. V vas bodo drzali s številnimi nepotrebnimi vprašanji, da bi vas postavili na laž.

Foto: Pexels

Pomoč

Dober prijatelj vas bo poklical tudi, če ga bo samo zanimalo, kako ste preživeli dan, medtem, ko vas bo nepravi klical takrat, ko od vas nekaj potrebuje ali pa, da sliši, kako slab dan je za vami. Pravi prijatelji vedno priskočijo na pomoč in vprašajo, če kaj potrebujete.

Sprememba

Nepravi prijatelj vas bo na vsak način poskušal spremeniti in kontrolirati s pokroviteljskimi komentarji in poniževanjem. Pravi vas bo sprejel takšne, kot ste, z vsemi vrlinami in napakami, a vam iskreno svetoval, da bi jih izboljšali ali pa kadar bi te napake usodno vplivale na vaše življenje.

Foto: Unsplash

Drugi prijatelji

Pravi prijatelj bo sprejel tudi vaše ostale prijatelje, se do njih prijazno vedel, četudi mu niso najbolj pri srcu. Tisti, za katere mislite, da so vaši prijatelji, bodo za vsakega našli slabo stvar, jih očrnili, saj se bojijo, da pri vas ne bodo več na prvem mestu in da jih boste spregledali.

Skrivnosti

Se vam je že zgodilo, da ste nekomu zaupali skrivnost in je ta `presenečeno in slučajno` prišla na plan? Verjetno je za to kriv nepravi prijatelj in je vaše skrivnosti razlaga vsem, ki jih pozna. Pravi prijatelj zna vse vaše skrivnosti skrbno varovati.

Zmaga

Pravi prijatelj sprejema vaše drugačno mišljenje, nepravi pa se bo z vso silo trudil vcepiti svoje prepričanje, kot da je boljše od vseh drugih, tudi od vašega. Nepravi prijatelji velikokrat tudi tekmujejo z vami, pa najsi bo to za naklonjenost moških, dosežke v službi ali boljši fizični kondiciji. Pravi prijatelji ne bodo tekmovali z vami, ampak vas bodo vzpodbujali in vam pomagali.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close