5 stvari, ki jih lahko zase naredite že danes

26. september 2023

5 stvari, ki jih lahko zase naredite že danes

26. september 2023
Foto: Instagram @marr_sus

5 stvari, ki jih lahko zase naredite že danes

26. september 2023
Foto: Instagram @marr_sus

Vsak dan sprejemamo majhne odločitve, ki lahko naše življenje obrnejo v lepšo smer.

Precejšen del našega življenja sestavljajo majhne odločitve. O tem, kaj bomo zajtrkovali, kakšno garderobo nosili, s kom se bomo pogovarjali, kako bomo preživeli večer. Čeprav vsak dan sprejemamo na desetine odločitev, ki so na videz nepomembne, v prehitrem tempu življenja zlahka pozabimo, da je vsaka odločitev pomembna in vpliva ne samo na potek našega dne, ampak tudi na to, kako se počutimo na daljši rok.

Poletje se poslavlja, temperature se bodo spustile in dnevi bodo postajali vse bolj turobni. Čas je, da poskrbite za svoje počutje in naredite nekaj zase. Predstavljamo vam 5 majhnih odločitev, ki jih lahko vključite v svoj vsakdanjik in opazujete, kako vam sčasoma življenje in počutje spremenijo na bolje.

Smejte se na glas

Smeh je ponavadi nezavedna in spontana izbira. Ozaveščanje tega, koliko in kdaj se smejimo, lahko vključimo v svoj vsakdan. Izberimo dobro voljo in nasmeh, ki nam bosta pomagala premagati še tako težek dan in pesimističen pogled na svet spremenila v pozitivnega. Vaš svet bo postajal lepši.

Foto: Pexels

Naučite se nečesa novega

Ni pomembno, s čim se ukvarjate, saj to najbrž ne predstavlja vsega, kar vas v resnici zanima. Vsaj pol ure na dan si vzemite, da raziščete nekaj novega in osvojite novo znanje. Pa naj si bo to učenje tujega jezika, igranje instrumenta, fotografiranje, peka slaščic ali učenje kaligrafije. Osvajanje novih znanj razširja vaše obzorje in oplemeniti vaše življenje. Vedno se je treba razvijati in se premikati naprej.

Foto: Canva

Na novo mesto s starimi prijatelji

Druženje s prijatelji, člani družine, ki so vam pri srcu in tistimi, s katerimi se razumete ter lahko nasmejite, bo v vaš dan vneslo toplino in vam dalo občutek pripadnosti ter povezanosti. Pogovor ob skodelici kave ali kozarcu vina v najljubšem lokalu ali na domači terasi je seveda čisto dobra izbira, a vseeno sem in tja druženje začinite s ščepcem avanture, ki bo razbila v monotonost in rutino.

Namesto odhoda v lokal se dogovorite za izlet v neznano, adrenalinsko zabavo ali dogodek, katerega se običajno ne bi udeležili. Zabava zagotovljena, spomini prav tako.

Foto: Pexels

Uživajte v samoti

Prav tako kot je pomembno druženje z ljudmi, ki so vam pri srcu, je pomembno preživljanje trenutkov v samoti. V samoti, ki je stvar odločitve in izbire, ne pa posledica okoliščin. Samota vam da priložnost, da se poglobite v svoj svet, razmislite o sebi in stvareh, ki se vam dogajajo. Introspekcija nas poveže z lastnim bistvom.

V miru in tišini preberite knjigo, začnite pisati dnevnik ali zgolj poglejte dober film in razmišljajte o sebi ter svetu okoli sebe. Uživajte v razmišljanju o številnih možnostih, ki vam jih ponuja ta trenutek, z zavedanjem, da se niste odločili za nič od tega, ampak za svojo družbo.

Foto: Pexels

Poiščite otroka v sebi

Se sploh še spomnite otroštva in brezskrbnih trenutkov? Včasih je to vse, kar potrebujemo. Preprostost otroške igre je dober način, da se sprostimo od napornega vsakdanjika in delovnih obveznosti. Pobarvanke za odrasle so v zadnjih letih postale pravi modni hit. Najsi se odločite za barvanje, izdelavo kolaža ali sestavljanje lego kock s svojimi otroci, trenutek vas bo očaral in potegnil vase. To je majhna, a pomembna odločitev, ki bo v vaš dan vnesla veselje in vam vsaj za trenutek pomagala pozabiti na morebitne skrbi.

Foto: Pexels

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close