10 trikov, ki jih uporabljajo ženske z močnimi in sijočimi lasmi

04. januar 2024

10 trikov, ki jih uporabljajo ženske z močnimi in sijočimi lasmi

04. januar 2024
Foto: Instagram @hannaschonberg

10 trikov, ki jih uporabljajo ženske z močnimi in sijočimi lasmi

04. januar 2024
Foto: Instagram @lorena

Če morda še niste vedeli, lepi lasje niso le posledica dobrih genov, ampak tudi posledica dobrih navad in ustrezne nege.

Še preden začnete za svoje uničene lase kriviti svoje starše, se zavedajte, da lahko na lase v veliki meri vplivate sami. Predstavljamo vam 10 vsakodnevnih ritualov, ki vam bomo pomagali, da boste imeli bolj mehke in močne lase.

Uporabite masko za lase

Vsak teden, ne zgolj enkrat mesečno! Če vaši lasje uničeni od sonca, suhi ali poškodovani, za vsa stanja vaših las obstaja maska za lase. Tedenska terapija z masko za lase bo poskrbela, da bodo vaši lasje mehki in navlaženi.

Zmanjšajte uporabo šampona

S prepogostim umivanjem las boste iz vašega lasišča popolnoma izprali tudi naravna olja, kar bo vaše lase naredilo bolj suhe. Lase si s šamponom umivajte bolj poredko, pazite tudi na količino šampona. Če so vaši lasje hitro mastni, si za prvo pomoč lase spletite v kito ali investirate v dober klobuk.

Foto: Instagram @marigladkaya

Zmanjšajte uporabo pripomočkov

Lasje vam bodo hvaležni, če vsaj malce zmanjšate toplotno obdelavo las. Resda vam bo oblikovanje brez likalnika ali kodralnika vzelo več časa, a lasje bodo videti bolj zdravi. Če imate vseeno zelo neukrotljive lase, pa vsaj vedno uporabite kremo ali sprej, ki bodo vaše lase zavarovali pred toploto.

Uporabite mrzlo vodo

Prevroča voda vašemu lasišču veliko bolj škodi, kot si mislite in lasišče hitro postane suho in luskasto. Previsoka temperature vode lahko povzroči celo izpadanje las. Uporabljajte hladno vodo, ki bo zaprla lasno povrhnjico, lasje pa bodo bolj navlaženi.

Foto: Instagram @negin_mirsalehi

Izberite svilen vzglavnik

Bombažne prevleke za blazino lahko zavozljajo vaše lase, kar povzroči zlomljene in razcepljene konice. Obenem so vpijajoče, kar pomeni, da lahko vpijejo vso vlago iz las. Če še niste investirali v dober vzglavnik iz prave svile, je morda čas, da začnete razmišljati o tem.

Privoščite si masažo lasišča

Masaže lasišča povečajo cirkulacijo, ta pa poskrbi za boljšo rast las. Izberite si posebno masažno krtačo, ali pa se na vsake štirinajst dni odpravite v salon na profesionalno terapijo. Masažne ščetke pomagajo odpraviti prhljaj in omogočajo bolj učinkovito delovanje izdelkov.

Foto: Instagram @marigladkaya

Hrana je ključnega pomena

Če v jedilnik vnašate veliko proteinov kot so ribe, meso in stročnice, je to najboljši način do gostih in sijočih las. Proteini okrepijo korenine las in lasem dodajo sijoč videz. Če vaša prehrana ne vsebuje dovolj teh snovi, začnite jesti nadomestke, ki vam bodo prav tako pomagali.

Navlažite lase

Če si na kožo vsakodnevno nanašate kremo, zakaj ne bi enako počeli tudi s svojimi lasmi. Na lase dnevno nanesite negovalno kremo, ki bo poskrbela za vlažnost, a bodite pozorni, da jo nanesete le na konice, saj vam bo v nasprotnem primeru močno zamastila lasišče.

Foto: Instagram @sarajooffical

Upoštevajte pravila krtačenja las

Mokri lase so najbolj občutljivi in lomljivi, zato je treba z njimi ravnati previdno. Ko izbirate krtačo, iščite takšno s tankimi, fleksibilnimi ščetinami, s katero razčesavanje ne bo boleče, lasje pa se ne bodo lomili. Las si nikakor ne krtačite preveč pogosto in (pre)grobo. Če so vaši lasje pogosto zavozlani, jih razčesavajte od konic navzgor pramen po pramen.

Redno obiskujte frizerja

Samo redno striženje konic bo preprečilo, da bi se vam cepile in lomile. Skok k frizerju na vsakih 6 do 8 tednov bo poskrbel, da bodo vaši lasje vedno videti zdravi. Ne pozabite se enkrat ali dvakrat letno naročiti še na keratinsko nego, po kateri bodo vaši lasje svilnato gladki.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close