11 skritih kotičkov v Londonu, kjer morda srečaš tudi Harryja Stylesa

19. november 2023

11 skritih kotičkov v Londonu, kjer morda srečaš tudi Harryja Stylesa

19. november 2023
Foto: Instagram @katetik

11 skritih kotičkov v Londonu, kjer morda srečaš tudi Harryja Stylesa

19. november 2023
Foto: Instagram @lisaandrenilsson

Četudi ste London že prečesali po dolgem in po čez, pa dvomimo, da poznate vse te skrite kotičke, ki so vredni ogleda.

Mi že na lovu za letalskimi kartami, saj so ti skriti kotički resnično čarobni in vredni leta na Otok. Resda so parlament, Buckinghamska palača, London Eye in Tower of London izredno zanimivi in imajo poleg vseh muzejev ter drugih angleških znamenitosti s pitjem čaja ob petih vred izredno velik čar, pa je nekaj kotičkov tega večmilijonskega mesta, ki jih turisti malokrat obiščejo. Mi smo izbrali ducat tistih, ki jih bomo obiskali naslednjič, ko se vrnemo v angleško prestolnico.

The Royal Exchange

Skoraj sigurno ste jo med pohajkovanjem po mestu videli ali si jo celo pobliže pogledali, a resničen vtis naredi predvsem notranjost te kraljeve borze, ki je bila ustanovljena v 16. stoletju. Leta 2001 so arhitekti Aukett Fitzroy Robinson ikonično zgradbo temeljito preuredili in jo spremenili v luksuzno nakupovalno in gostinsko destinacijo. Bar in restavracija Fortnum & Mason je izmed 9 kulinaričnih lokacij, ki se nahajajo v stavbi, najbolj impresivna in pompozna, saj je postavljena v središče notranjega dvorišča. Idealna lokacija za sodoben koktajl ali angleški čaj.

Foto: Instagram @prettylittlelondon

Leadenhall market

Pokrita tržnica v Londonu se nahaja na ulici Gracechurch Street, le nekaj korak stran od atrakcije Sky Garden, ki ponuja enega najlepših razgledov na London. Tržnica, kjer najdete številne butike in restavracije, je bila kulisa v številnih znamenitih filmih kot so Harry Potter, Lara Croft: Tomb Raider in Johnny English. Očarani boste nad unikatno romantično arhitekturo, ki še posebej oživi v času decembrskih praznikov.

Foto: Instagram @dr_difilippo
Foto: Instagram @bassmanphotography

The Garden at 120

Urbana džungla ponuja veličasten razgled mesta z vrha in je povsem zastonj. Čudovita moderna terasa se nahaja 65 metrov nad tlemi v 15. nadstropju stavbe Fenchurch Street 120 in je oaza v oblakih, ki prebivalcem in obiskovalcem Londona ponuja priložnost, da upočasnijo korak in se prepustijo neverjetnemu razgledu na nebotičnik. Največji javni vrt na strehi v Londonu je dostopen le z dvigalom v preddverju, panoramski razgled pa ujame med drugim Tower Bridge, katedralo St. Paul`s, stolpnico The Shard, reko Tmezo in London Eye.

Hampstead Heath Ponds

Na prvi pogled ne bi rekli, da se ta ribnik skriva v Londonu. Za posebno pozornost turistov in domačinov, je najbolj zaslužen pevec Harry Styles, ki so ga lansko poletje ujeli pri plavanju v njem. Ribniki se nahajajo v predelu Hampstead, ki sicer slovi po prestižnih nepremičninah, v katerih živijo premožni Londončani in številne znane osebnosti, med njimi tudi Harry. Londončani v njem uživajo celo leto, cena vstopnice pa znaša nekaj malega več kot 5 evrov. Če ste ljubitelji angleškega super zvezdnika potem veste, kje ga ujamete prihodnje poletje!

Foto: Profimedia

Regent’s Canal 

Še eden skrivnih kotičkov, ki vas v trenutku preslika iz živahnega mesta na angleško podeželje, je Regent’s Canal. Sprehodite se ob kanalu po mirni in razgibani poti, ki vodi mimo parkov, živalskega vrta, trga Camden Market, viktorijanskih skladišč in mest, kjer se zadržujejo zvezdniki. Prvotno je bil zgrajen za povezavo velike veje kanala Grand Junction v Paddingtonu z reko Temzo, zdaj pa je predvsem kraj za preživljanje prostega časa Londončanov in obiskovalcev.

Foto: Instagram @aladyinlondon
Foto: Instagram @gopaddling
Foto: Instagram @upthelondon

Niel`s Yard

Barviti kotiček ob predelu Covent Garden ponuja eklektično zatočišče s prikupnimi kavarnami, bari, restavracijami, lepotnimi saloni in trgovinicami, ki so zavezani etičnim in trajnostnim poslovnim praksam. Ena najbolj slikovitih ulic v Londonu je bila še pred leti ena najbolj zanikrnih in pripravljena na rušenje, nova barvita podoba pa ustvarja vtis prave male vasice, skupnosti, ki jim je mar za naš planet in ki najdejo srečo v drobnih trenutkih ter detajlih. Prava paša za oči in najlepše Instagram fotografije.

Foto: Instagram @london4all

Sky Pool

Če vas mikajo nenavadne in ekstravagantne atrakcije, ne smete izpustiti plavalnega bazen visoko nad mestom. Nahaja se med dvema stolpnicama, posebnost bazena pa je seveda transparentno ogrodje, ki omogoča prav posebno plavalno izkušnjo. Sky Pool se nahaja v stolpnici Embassy Gardens v regiji Nine Elms v Wandsworthu, okrožju na jugozahodu Londona. Obešen je 35 metrov nad tlemi, tvori most med dvema visokima stanovanjskima stavbama in je prvi lebdeči bazen na svetu. Zanimiva izkušnja za bolj pogumne!

The Royal Arcade

The Royal Arcade v prestižnem nakupovalnem okrožju Mayfair je zgodovinska nakupovalna arkada iz viktorijanske dobe, ki se razteza od ulice Albemarle do ulice Old Bond Street. Dokončana je bila leta 1880 in je prav tako eno priljubljenih prizorišč filmske industrije. V arkadah so številni prestižni butiki, med njimi tudi prva luksuzna čokoladnica Charbonnel et Walker, ki jo je oboževala tudi kraljica Elizabeta II.

Foto: Instagram @london.the.city

Columbia Road Flower Market

Cvetlično tržnico boste ujeli le ob nedeljah in je verjetno ena najbolj znanih in najboljših v mestu. Tu boste našli polno raznobarvnih stojnic s svežim cvetjem, ki vas bodo presenetile s svojo raznolikostjo cvetja in rastlin. Za stojnicami boste našli očarljive trgovinice z najrazličnejšimi izdelki, starinarnice in umetniške galerije ter tudi značilne angleške bare. Najdete jo blizu slovite ulice Brick Lane, kjer najdete znamenito tržnico z vintage oblačili, številne indijske in bangladeške restavracije ter trgovine ter umetniške grafite.

Foto: Instagram @alfacinhastories
Foto: Instagram @alfacinhastories

St Dunstan Yard

Bombardirane ruševine cerkve svetega Dunstana na vzhodu so unikatno prizorišče, ki jih obkroža čudovit park. V tej zeleni oazi lahko počivate na kateri od lesenih klopi ali se sprehodite mimo vodnjaka ter občudujete zgodovinske stene pa krasi živahno zelenje. Park se lahko najame za različne dogodke, sicer pa bodite previdni s fotografiranjem, saj je treba za večja in daljša snemanja za komercialne namene zaprositi za dovoljenje.

Foto: Instagram @_inalem
Foto: Instagram @_inalem
Foto: Instagram @_inalem

Roman Amphitheatre

Londonski rimski amfiteater, ki se nahaja v predelu City of London, je interaktivna in izobraževalna atrakcija, ki vam omogoča, da se potopite v starodavno zgodovino rimskega Londona. Izgubljene krožne zidove amfiteatra so leta 1988 ponovno odkrili arheologi, ki so delali na lokaciji nove stavbe umetniške galerije Guildhall. Dobro ohranjene rimske ruševine, v katerih so se nekoč zbirale množice ljudi, ki so si ogledovale boje z divjimi živalmi, javne usmrtitve in gladiatorske boje, si lahko ogledate celo zastonj.

Foto: Profimedia

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close