To so nebesna znamenja najbolj znanih mest na svetu

28. oktober 2022

To so nebesna znamenja najbolj znanih mest na svetu

28. oktober 2022
Foto: Pexels

Ja, prav ste prebrali. Tudi mesta imajo svoja nebesna znamenja.

Zanimanje za astrologijo se običajno začne z dnevnim horoskopom, nato pa preraste v analiziranje svojih znamenj in kompatibilnosti z drugimi. Morda se začnete tudi spraševati, ali imajo tudi mesta svoja nebesna znamenja. Bi lahko to pojasnilo, zakaj so vam nekatera mesta bolj všeč kot druga?

V astrologiji ima skoraj vse lahko svoje nebesno znamenje – ljudje, mesta, države, institucije, ideje in celo religije. Razumevanje mest prek kulture, zgodovine in politike je eden najbolj osnovnih oblik astrologije, pravijo astrologi. Takšno podzvrst astrologije imenujejo tudi lokacijska astrologija oziroma svetovna astrologija. 

Kako ugotoviti nebesno znamenje svojega mesta?

Ugotoviti morate, kateri dan v letu predstavlja rojstni dan vašega mesta. Običajno gre za dan, ko je bilo mesto ustanovljeno, lahko pa gre tudi za dan, ko je drzava sprejela ustavo. Pri številnih mestih je ključnih več pomembnih dni, zato boste morda morali pregledati več astroloških kart. 

Pri analiziranju astroloških kart si je dobro zapomniti, kako delujejo različni planeti glede na to, v kakšnem položaju so. Na astroloških kartah mest sonce predstavlja vodenje in državne heroje, medtem ko luna predstavlja običajne ljudi. Ascendent in vladajoč planet pa simbolizirata splošno kulturno identiteto. Merkur predstavlja novinarstvo, založništvo in javni prevoz, Venera predstavlja ženske, otroke in umetnost, Mars vojsko, Jupiter izobraževanje in Saturn zakone. 

Tu je seznam nekaj najbolj znanih mest in njihovih nebesnih znamenj:

Los Angeles, Kalifornija, ZDA:  devica 

Foto: Pexels

Kairo, Egipt: lev

Foto: Pexels

Dubaj, Združeni arabski emirati: strelec

Foto: Pexels

Tokio, Japonska: bik

Foto: Pexels

London, Združeno kraljestvo: kozorog

Foto: Pexels

Rim, Italija: vodnar

Foto: Pexels

Mumbai, Indija: oven

Foto: Pexels

Pariz, Francija: tehtnica

Foto: Pexels

Toronto, Kanada: ribi

Foto: Pexels

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close