Zakaj je Harry Styles trenutno najbolj vroče ime na glasbeni sceni?

28. julij 2023

Zakaj je Harry Styles trenutno najbolj vroče ime na glasbeni sceni?

28. julij 2023
Foto: Instagram @harrystyles

Zakaj je Harry Styles trenutno najbolj vroče ime na glasbeni sceni?

28. julij 2023
Foto: Instagram @lloyddddddddddddddddd

Zlati deček, ki je v svet glasbe vstopil s pomočjo televizijske oddaje X faktor, je na vrhuncu svoje (kratke) kariere dosegel že skoraj vse.

Dobitnik dveh grammyjev je minuli vikend s spektakularnim koncertom pred 120.000 oboževalci (med njimi smo bili tudi mi) končal svojo dve leti trajajočo turnejo Love On Tour. Ta se je uvrstila med 10 najbolj uspešnih turnej vseh časov, saj je z njo zaslužil več kot 500 milijonov evrov in ta številka še niti ni dokončna. S svojo spremljevalno skupino ter različnimi predskupinami, med katerimi izstopa Wet Leg, je po vsem svetu na kar 168 koncertih promoviral svoj tretji album z naslovom Harry’s House.

“Počutim se tako neverjetno polnega in srečnega, vse to zaradi vas. Podarili ste mi spomine, ki mi bodo ostali za vse življenje, več, kot sem si kadarkoli predstavljal.”

je Harry zapisal na Instagramu ob fotografijah z zaključka turneje.
Foto: Instagram @harrystyles
Foto: Instagram @lloyddddddddddddddddd

Devetindvajsetletni angleški glasbenik, ki je svojo kariero začel s skupino One Direction na televizijskem šovu X Faktor, je turnejo zaključil v italijanskem mestu Reggio Emillia blizu Bologne obkrožen s svojimi prijatelji in družino. V dve in polurnem spektaklu, ki je vključeval tri ognjemete, je odpel 25 pesmi, poleg zadnjega albuma še nekaj največjih uspešnic s svojih prejšnjih dveh albumov, ki jih je ustvaril od leta 2017, ko je pričel svojo samostojno kariero.

Za Harryja je bil to eden najbolj čustvenih nastopov in ob solzah sreče, ki so mu oči polnile ob prijaznih besedah namenjenih najbližjim in vsem oboževalcem, je čustven vrtiljak v Italiji dopolnil še z desetminutnim klavirskim nastopom skladbe, ki jo je napisal samo za ta koncert.

“Hvala vam za vaš čas, energijo in ljubezen. V čast mi je bilo igrati za vas. Upam, da ste se tako zabavali kot jaz/…/Ponovno se vidimo, ko bo pravi čas za to. Rada vas imam bolj, kot si lahko mislite,”

je zaključil Styles in se tako za nekaj časa poslovil od glasbenih odrov.
Foto: Profimedia

Harry, ki bi ga lahko glede na videz opisali kot eklektičnega, ekscentričnega in izredno energičnega, glede na glasbeno ustvarjanje pa bolj kot ne za strastnega romantika, je pred kratkim prejel kar sedem novih voščenih lutk v muzejih Madame Tussauds po vsej Evropi.

Medije in družbena omrežja nenehno polni tudi s svojimi drznimi in zanimivimi stilskimi opravami, med katere sodi precej oblačil italijanske znamke Gucci, s katero je ustvaril kolekcijo poimenovano HA HA HA.

Voščene lutke s podobo Harrya se nahajajo v muzejih Madame Tussaud (Foto: Profimedia).

Njegovo svobodno samoizražanje, ki še naprej zavrača tradicionalne okvire moškosti, smisel za humor in otroška igrivost, a profesionalnost hkrati, so tudi lastnosti, zaradi katerih je Harry eden najbolj oboževanih pevcev na svetu.

Harryjevo leto

Angleški glasbenik, ki poleg klavirja in kitare igra še na bobne, pa je v zadnjem letu prejel tudi številne glasbene nagrade, ki so v industriji najbolj zaželene in tudi cenjene. Na podelitvi grammyjev je prejel kipec za album leta in najboljši pop vokalni album (Harry’s House), na britanskih glasbenih nagradah Brits pa je prejel kar štiri nagrade: za najboljši album leta, pesem leta (As It Was), britanskega izvajalca leta ter najboljši pop/rnb nastop.

Foto: Instagram @harry_updatemedia

Na ameriških glasbenih nagradah je prav tako prejel dve nagradi, na glasbenih nagradah iheart radio pa je osvojil prestižni naziv izvajalca leta ter nagradi za najboljši stil turneje ter najboljšo turnejo.

Slavil je še na MTV evropskih glasbenih nagradah, MTV video nagradah ter številnih drugih. V svoji bogati zbirki pa ima še enega grammyja in sicer ga je leta 2021 prejel za najboljši pop solo nastop za skladbo Watermelon Sugar.

Foto: Profimedia

Na pragu Hollywooda

Glasbenik, katerega telo krasi nešteto tetovaž in zanimivo kar štiri namesto dve prsni bradavici, je svojo glasbeno kariero pred šestimi leti razširil še na filmska platna. Leta 2017 je nastopil v filmu Dunkirk, najbolj pa se je v filmski industriji izkazal z vlogami v filmu Ne skrbi draga, ki ga je režirala njegovo takratno dekle Olivia Wilde, ter My Policemen.

Filma, ki sicer na spletni strani IMDB nista najbolje ocenjena, sta zahvaljujoč Stylesu in predvsem njegovi vlogi homoseksualca (My Policemen) pritegnila precej pozornosti.

Harry v filmu My Policemen namreč odigra vlogo Toma, poročenega moškega, ki po druženju s prijateljem ugotovi, da do njega čuti več kot samo prijateljstvo ter se z njim zaplete v skrivno romantično zvezo. Glasbenik se sicer že vse od skupine One Direction ukvarja z vprašanjem o spolni usmerjenosti, saj so že leta pojavljajo teorije o tem, da naj bi imel z bivšim članom skupine Louisom Tomilsonom ljubezenski odnos.

Harry je o svojem zasebnem življenju zelo zadržan, govoric pa ni nikoli direktno ne potrdil ne ovrgel. Trenutno ga povezujejo s kanadsko igralko Taylor Russell, ki je bila na koncertu v Italiji in še pred tem na Dunaju. V preteklosti je bil poleg Olivie v zvezi še s Taylor Swift in Kendall Jenner.

Mavrična skupnost, ki je prerasla v (LOT) družino

Odprtost, iskrenost, sprejemanje drugačnosti in biti to, kar si, je vodilo Harryjeve Love on Tour turneje, saj je glasni podpornik LGBTQ+ skupnosti. Na svojih nastopih v rokah vedno drži mavrično zastavo ter poudarja, da je najbolj pomembna ljubezen in da je treba z ljudmi prijazno ravnati (Treat People With Kindness je naslov eni izmed njegovih uspešnic).

Foto: Instagram @lloyddddddddddddddddd

In če ste mislili, da so imele fantovske skupine v devetdesetih najbolj zveste in strastne oboževalke, je turneja Love on Tour (LOT) dokazala nasprotno. Trume oboževalk so namreč v soboto italijansko mesto v Lombardiji prevzele z rožnatimi in mavričnimi odtenki, srčkastimi očali in kavbojskimi klobuki ter bleščicami po obrazu in telesu, ki so postali simbol Harryjevih koncertov po vsem svetu.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ljubezen in spoštovanja do zvezdnika in njegove glasbe je bilo tako rekoč čutiti na vsakem koraku. Še letos pa bomo turnejo, ki je nabita s pozitivno energijo, videli tudi v dokumentarcu z naslovom Harry Styles: The Finishing Touch. Še pred izdajo dokumentarca in tik po zadnjem koncertu pa je Harry svojim oboževalcem v zahvalo za vso podporo namenil spodnji video in tako končal po njegovih besedah enega najboljših obdobij v njegovem življenju.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close