Na britih slavil Harry Styles, šokiral pa Sam Smith

13. februar 2023

Na britih slavil Harry Styles, šokiral pa Sam Smith

13. februar 2023
Foto: Profimedia

Harry Styles je zmagal v štirih kategorijah, dvakrat je slavila Beyoncé, bolj kot glasbeni nastopi pa so v oči bodle ekstravagantne in pravzaprav bizarne modne oprave glasbenikov.

Na 43. podelitvi nagrad brit najboljšim britanskim in tujim glasbenikom, ki je v soboto potekala v londonski O2 areni, je absolutno največ kipcev prejel Harry Styles.

Pop zvezdnik, ki je teden dni prej prejel tudi grammyja, je zmagal v vseh kategorijah, v katerih je bil nominiran. Prejel je nagrado za izvajalca leta, album leta (Harry’s House), skladbo (As It Was) ter najboljšo pop/r&b izvedbo.

Harry Styles (Foto: Profimedia)

Po dve nagradi sta šli v roke indie-rock dvojcu Wet Leg (najboljša skupina ter najboljši debitant), ter Beyoncé, ki je zmagala v kategorijah mednarodna izvajalka leta ter mednarodna skladba (Break My Soul) in se sicer dogodka v živo ni udeležila.

David Guetta je prejel nagrado za najboljšega producenta leta, Aitch za hip-hop izvedbo, Becky Hill pa za najboljšo plesno izvedbo.

Lizzo (Foto: Profimedia)

Podelitev nagrad je tako kot lansko leto vodil stand-up komik Mo Gilligan, prireditev pa so s svojimi nastopi popestrili Sam Smith s Kim Petras in njuno uspešnico Unholy, Harry Styles, Wet Leg, Lizzo in številni drugi izvajalci.

Wet Leg (Foto: Profimedia)

Maškarada se nadaljuje

Po grammyjih, kjer so glasbeniki malodane tekmovali, kdo bo s svojim izborom oblačil najbolj šokiral, smo tudi na rdeči preprogi videli ekstravagantne, naravnost smešne videze. Sam Smith je nosil povsem črno obleko iz lateksa, ki je spominjala na umetniška dela Jeffa Koonsa. Balonski kombinezon z močno poudarjenimi rameni in srčasto obliko hlačnic je kombiniral še rokavicami ter gležnjarji z visoko peto.

Obleko, katere obliko so ustvarili s pomočjo vpihanega zraka, je oblikoval Harikrishnan Keezhathil Surendran Pillai, absolvent magistrskega študija mode na londonski fakulteti za modo.  

Sam Smith (Foto: Profimedia)

Najbolje oblečena je bila po našem mnenju televizijska voditeljica in športna komentatorka Alex Scott, ki je izbrala oprijet kombinezon s cvetličnim potiskom in globokim izrezom dekolteja znamke Saint Laurent. Svoj videz je dopolnila s črnim usnjenim oversized plaščem, usnjenimi rokavicami, zlatim nakitom ter sandali z visoko peto.

Zvezdnica serije Emily v Parizu Camille Razat je izbrala voluminozno kreacijo oblikovalca Roberta Wuja brez naramnic s plisiranimi spodnjim delom ter nabranim detajlom okrog pasu. Kiparsko navdahnjen videz je dopolnila s srebrnim nakitom. Všeč nam je bilo, da je videz omilila s preprosto pričesko.

Alex Scott (Foto: Profimedia)
Camille Razat (Foto: Profimedia)

Ne dvomimo, da je pop diva Beyoncé vzor številnim glasbenikom, ne zgolj pri ustvarjanju glasbe, temveč tudi pri modi. Glasbenice Stella Quaresma, Renee Downer and Jorja Douglas, ki sestavljajo skupino Flo, so izbrale usklajen videz, ki je spominjal na modne oprave skupine Destiny’s Child v devetdesetih.

Skupina Flo (Foto: Profimedia)

Baby Boom na rdeči preprogi

Rihannin modni slog v nosečnosti pa je bil več kot očitna inspiracija za pevko Jessie J, glasbenico Kamille in igralko Montano Brown. Vse so ponosno razkazovale svoj goli nosečniški trebušček. Lepo, da so ponosne, vendar nismo prepričani, da je to resnično potrebno. Če bi morali izbirati najboljšo, pa bi se odločili za Jessie J.

Jessie J (Foto: Profimedia)
Kamille (Foto: Profimedia)
Montana Brown (Foto: Profimedia)

Med predstavniki moškega spola je najbolj navdušil Stormzy, ki je navdušil tudi z nastopom na prireditvi. Izbral je sinjemodro obleko francoske znamke Givenchy z zanimivim detajlom na suknjiču ter belo srajco in črne lakaste čevlje.

Stormzy (Foto: Profimedia)

Najbolj energično barvo sta izbrali pevka Shania Twain s precej prosojno obleko z dolgimi rokavi in opaznim nakitom oblikovalca Davida Morrisa in igralka Naomi Ackie, ki je presenetila s preprosto dolgo obleko s stranskim prsnim izrezom.

Shania Twain (Foto: Profimedia)
Naomi Ackie (Foto: Profimedia)

David Guetta, ki je prejel eno nagrado, je ostal zvest svojemu slogu. Bomber jakno znamke Louis Vuitton je kombiniral z belimi jeansom in supergami. Preveč usklajeno, že videno, premalo drzno.

David Guetta (Foto: Profimedia)

Žlahtnejše odtenke sta izbrali voditeljica Laura Whitmore in igralka ter manekenka Jodie Turner-Smith. Laura je izbrala zlato asimetrična obleka znamke z naborki znamke Queens of Archive, spomin na sedemdeseta pa je s svojo srebrno padajočo kreacijo oblikovalca visoke mode Zuhairja Murada obudila Jodie.     

Laura Whitmore (Foto: Profimedia)
Jodie Turner-Smith (Foto: Profimedia)

Klub Pink Pantra

Nismo prepričani, kaj je bila inspiracija za videz pevca in producena MNEK-a. Pod rožnat kostim je kombiniral pulover s tesno oprijeto kapuco, videz pa dopolnil z opaznimi ličili s kristali in umetnimi nohti.

Mi smo dobili pike ob pogledu na modno toaleto raperke Ashnikko in njene vesoljske prostetične izrastke, ki so ji krasili hrbet, ramena in zadnjico. Kožnata obleka iz lateksa je več odkrila kot zakrila ter spominjala na industrijsko folijo ali rabljen perzervativ.

Rožnati klub je dopolnil drag queen performer Bimini Bon Boulash z obleko s potiskanim Union Jack vzorcem angleške zastave, izpod katere so kukale samostoječe nogavice, neobrito stegno in miniaturne spodnjice z angleško zastavo. V kolikor je bil toa videz hommage nedavno preminuli angleški oblikovalki Vivienne Westwood, je to kljub punkovski pričeski bolj neposrečen poizkus.

MNEK (Foto: Profimedia)
Ashnikko (Foto: Profimedia)
Bimini Bon-Boulash (Foto: Profimedia)

Celoten seznam dobitnikov nagrad si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close