12 idej za praznično obarvane nohte

03. december 2023

12 idej za praznično obarvane nohte

03. december 2023

12 idej za praznično obarvane nohte

03. december 2023
Foto: Instagram, Canva

Odštevajte do božiča s temi prekrasnimi idejami za nohte in si pričarajte čudovit konec leta.

Navdih za praznično poslikavo naj bodo klasična simbolika, veliko bleščic in slovenske božične pesmi. Po slednjih smo poimenovali 12 idej za nohte, ki si jih lahko omislite ta december in s katerimi ne boste zgrešili. Letošnji najpopularnejši motiv? Snežinke!

Zamrznil je čas

Pomislite na vse ledene barve od srebrne, bele do svetlo modre ter bleščice na konicah nohtov ali po celotni površini. Če imate toplejšo polt, lahko izberete zlato barvo. Dodajte preprosto nevpadljivo poslikavo, med simboli pa izberite snežinke, zvezdice ali minimalistične geometrijske like.

Bela snežinka

Le kako bi lahko slavili božič brez snežink? Če drobne snežinke ne bodo v belo odele narave, naj vsaj vaše nohte. Snežinke v beli barvi delujejo zelo prefinjeno, pazite le, da ne bodo prevelike.

Sveta noč

Izberite tradicionalne barve kot so zlata, temno zelena ali rdeča. Če vam je temno zelena preveč temačna, jo kombinirajte z belo ali srebrno barvo ter poslikajte z živahnimi motivi.

Cin, cin, cin

Seveda ne moremo končati Barbie leta brez rožnatih odtenkov. Nam je všeč kombinacija več različnih odtenkov, praznični pridih pa ustvarijo pisane bleščice. Če kdaj, si lahko decembra resnično date duška s kreativnostjo in drznostjo.

Novo leto

Za najdaljšo noč v letu izberite zlate odtenke, katerih dodaten blišč ustvari krom tekstura. Kako ustvarite ta videz? Najprej na nohte nanesite bež ali bel lak za nohte, nato nadlak, krom videz pa dosežete s posebnim bleščečim prahom. Čez nanesite še plast nadlaka in že ste pripravljeni za najbolj vročo zabavo leta.

Decembra

Če ste med letom pri izbiri manikire bolj subtilni, lahko decembra to popolnoma spremenite. Vsak noht obarvajte v drugo barvo in izberete drugačno poslikavo. Bodite drzni pri obliki in dolžini nohtov. Če sami niste tako spretni, namesto poslikav izberite nalepke.

Snežinki

Kaj pravite na nekoliko drugačne snežinke? Recimo, v črni barvi! Da videz ne bo preveč spominjal na noč čarovnic, izberite črn lak z bleščicami, namesto običajnega videza francoske manikire pa z lakom le očrtajte linijo roba nohta.

Za božič bom sam

Preganjajte dolgčas z novimi zabavnimi videzi in vsak noht poslikajte drugače. Pri tem videzu pazite, da uporabljate eno osnovno barvo laka za nohte ter na simetrijo. Palec in mezinec naj boste v eni barvi, na kazalcu obarvajte le konico, preostala nohta pa poslikajte z različnima motivoma. Zabavno, a ne preveč kričeče.

Darilo

Od najdražjih ga boste našli pod božično smreko, svojega pa si lahko naslikate kar na nohte. Videz, ki je eleganten in preprost, zaznamuje pentlja na prstancu ter obarvane konice. Morda je to lahko tudi subtilen namig vašemu partnerju, da prstanec čaka na posebno darilo.

Daj mi poljub

Z živahno rdečo decembra ne morete zgrešiti. Klasična barva kraljuje povsod, v trgovskih izložbah, na božičnih drevesih, oblačilih na službeni zabavi in tudi nohtih. Videz klasičnih rdečih nohtov lahko nadgradite z izbiro različnih tekstur. Izberite sijočo, mat in krom teksturo.

Božična noč

Praznike zaznamujejo različne sladice in gingerbread piškoti ter lizike so ene izmed najbolj tradicionalnih. Za vse sladkosnede je to daleč najbolj igriv videz, ki pa, moramo opozoriti, ni primeren za vsakega ali vse praznične lokacije.

Silvestrski poljub

Naj zadnji dan v letu vaši nohti zaživijo v bleščečih in črnih odtenkih, ki predstavljajo večerno eleganco ter simbolizirajo konec tega leta in svetlo prihodnost novega.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close