12 let po smrti pop ikone prihaja njena biografija

25. avgust 2023

12 let po smrti pop ikone prihaja njena biografija

25. avgust 2023
Foto: Profimedia

12 let po smrti pop ikone prihaja njena biografija

25. avgust 2023
Foto: Profimedia

12 let po smrti priljubljene Amy Winehouse bo luč sveta ugledala njena biografija, ki bo razkrila do sedaj še nepoznane fotografije, besedila neobjavljenih pesmi, dnevniške zapise in dejstva.

Že 12 let je minilo, odkar nas je zapustila zvezdnica Amy Winehouse, njena družina pa se je nekaj dni pred 40. obletnico pevkinega rojstva odločila izdati biografijo Amy Winehouse: In Her Words (‘Amy Winehouse: Z njenimi besedami, op. p.), ki bo izšla 29. avgusta.

Pop ikona in glasbenica z edinstvenim glasom bi 14. septembra praznovala 40. rojstni dan, njena težko pričakovana biografija pa bo razkrivala ročno zapisana besedila neobjavljenih pesmi, privatne fotografije, dnevniške zapise in pisma.

Foto: Profimedia

Licenčnina od prodaje knjige bo namenjena ‘Fundaciji Amy Winehouse’, katere namen je ozaveščati mlade o nevarnostih drog in alkohola ter podpirati okrevanje tistih, ki se borijo z odvisnostjo. Ustanovila jo je njena družina le nekaj tednov po tem, ko je pevka umrla zaradi zastrupitve z alkoholom.

Tisti, ki so jo poznali, so vedeli, da je Amy stara duša, ki zna s svojim glasom prenesti težo čustev, toda kljub izjemnim sposobnostim in talentu, je pozornost pogosto bolj vzbujala s problematičnim videzom in obnašanjem.

Foto: Profimedia

Kako glasen klic na pomoč so bila njena dejanja, so tisti, ki so jo najbolje poznali, spoznali prepozno. O njej so posneli enega najboljših dokumentarcev, eden njegovih najbolj tragičnih trenutkov pa prikazuje podelitev nagrad Grammy leta 2008, ko jih je Amy prejela kar pet.

Takrat se je zapisala v zgodovino kot šele druga glasbenica, ki je osvojila toliko nagrad na samo eni podelitvi, a kljub neverjetnemu uspehu je prijateljici med večerom rekla le: “To je tako dolgočasno brez mamil.”

Foto: Profimedia

“Vedno smo želeli, da svet pozna pravo Amy, od kod prihaja in kaj jo je motiviralo,” je povedal njen oče Mitch Winehouse in poudaril, da je bila Amy običajna deklica, ki je imela rada svojo družino in bila vedno pripravljena pomagati ostalim. “Preprosto čudovit človek, ki je v vsakem videl najboljše,” je zaključil oče.

Avtor
Piše

Tara Kuster

Style. Več novic

New Report

Close