Za odvajanje od drog je porabil dobrih devet milijonov evrov!

26. oktober 2022

Za odvajanje od drog je porabil dobrih devet milijonov evrov!

26. oktober 2022
Foto: Profimedia

Igralec Matthew Perry je odkrito spregovoril o svoji odvisnosti od drog in alkohola. 

Povedal je, da je za zdravljenje porabil približno devet milijonov dolarjev, kar je dobrih devet milijonov evrov. Danes 54-letni igralec se je prvič srečal z alkoholom že pri štirinajstih letih, kmalu pa je posegel tudi po drogah, predvsem benzodiazepinih in opioidih. 

V stroške zdravljenja je vštel tudi vse izredne primere pomoči. Med njimi je tudi hospitalizacija leta 2018, ko je zaradi uporabe drog zbolel za pljučnico, prav tako pa mu je eksplodiralo debelo črevo. Dva tedna je bil tudi v komi, devet mesecev pa je preživel z vrečko za stomo, torej z vrečko, v katero so se nabirali izločki direktno iz njegovega debelega črevesja.

Zaradi svoje odvisnosti je potreboval več kot ducat operacij na področju trebuha. 

Foto: Profimedia

Igralec, najbolj znan po seriji Prijatelji, je o boju z odvisnostjo spregovoril tudi v svojem novem memoirju z naslovom Friends, Lovers and the Big Terrible Thing (Prijatelji, ljubimci in velika grozna stvar), v kateri razkrije, da je popolnoma trezen od začetka leta 2021, le malo pred majem, ko so se nekdanji “Prijatelji” znova srečali. 

Perry pravi, da so prav njegovi soigralci tisti, ki so mu pomagali priti do spoznanja, da je potreboval pomoč. Med leti 1994 in 2004, ko je igral vlogo Chandlerja Binga v seriji Prijatelji, je na odvajanje odšel dvakrat – prvič leta 1997, drugič pa leta 2001. 

Foto: Profimedia

Njegova soigralka Lisa Kudrow, ki je v seriji igrala vlogo Phoebe Buffay, je napisala tudi predgovor njegove knjige. Povedala je tudi, da “gre za grozno bolezen, ki je pri njem zelo težka. Kar se ne spreminja, je njegova volja, da nadaljuje, se bori in živi.” Dodala je, da ima Perryja zelo rada in da so vsi skupaj družina, ki se podpira. 

Perry je prav tako razkril, da mu je ob strani vedno stala tudi Jennifer Aniston. Ta naj bi bila ena od prvih, ki ga je neposredno soočila z dejstvom, da ima težave z alkoholom, za kar ji je zelo hvaležen.

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close