12 razlogov, zakaj so ženske samske, čeprav so ‘dober ulov’

15. marec 2024

12 razlogov, zakaj so ženske samske, čeprav so ‘dober ulov’

15. marec 2024
Foto: Instagram @valerakomarova

12 razlogov, zakaj so ženske samske, čeprav so ‘dober ulov’

15. marec 2024
Foto: Instagram @valerakomarova

Seveda včasih pomislite, da bi bilo lepo deliti življenje z drugim, a ne posvečate vsega časa temu, da bi našle moškega, prav tako se zaradi tega ne počutite krive …

Ste zares dobra ženska in obenem samska. Le kaj počnete narobe?! Prav nič, vam odgovarjajo strokovnjaki za partnerstvo in medosebne odnose. Nekatere ženske, ki so kljub temu, da so v ‘najlepših letih’ za partnerstvo, vztrajno samske, okolica namreč obsoja, kot da bi bilo z njimi nekaj narobe.

Toda s samskim stanom ni nič narobe. Psihologi in tisti, ki o stvari nekaj vedo, predstavljajo 12 razlogov, zakaj so tudi ženske odličnega videza, v vrhunski formi, na višku plodnosti ali uspešne poslovne kariere brez moškega, ljubezenske zveze ali vsaj resnega partnerstva. Torej ženske, ki slovijo kot ‘ulov’.

Foto: Instagram @laralourencoff

1. Ne verjamete v ustalitev iz strahu

Ustalijo se predvsem tisti, ki se bojijo biti sami, oziroma menijo, da jim zmanjkuje časa, da bi našli nekaj ‘resničnega’. Ali posamezniki, ki ne verjamejo, da jim je usojena pristna ljubezen. Toda ve čutite, da je On tam nekje in niste pripravljene na kompromis.

2. Čakate nekoga, ki vas je vreden

Čudovita ženska ste, le zakaj bi želele biti z nekom, ki vam ne seže niti do kolen? Povsem resno, čakanje na takega kandidata, ki vas bo vreden, se splača.

3. Ne potrebujete moškega, da potrdi vaš obstoj

Seveda včasih mislite na to, da bi bilo lepo deliti življenje z drugim, a ne posvečate vsega časa temu, da bi našle moškega, prav tako se zaradi tega ne počutite krive. Namesto tega polno živite svoje življenje.

4. Preveč ste zaposlene s seboj

Želite oditi še na potovanja, v načrtu imate srečanja z ljudmi, ukvarjate se s službenimi projekti in vaš urnik je poln tudi brez moškega.

Foto: Instagram @iva_jeremic

5. Usmerjene ste v kariero

Morda se sliši klišejsko, toda večina žensk je dandanašnji hočeš nočeš pretežno zaposlena s službo. Nekaterim je to celo zelo všeč in so pri tem dobre oziroma uspešne, zato se usmerjajo v to področje.

6. Imate tako super prijateljice, da moškega ne pogrešate

Družba vas tako zamoti, da se iskanja moškega niti ne lotite. Potem se spomnite, da ko ste imele nazadnje partnerja ali fanta, za prijateljice nenadoma niste imele niti pol več toliko časa, kot prej. In mimogrede, prijateljice kar rade zamerimo tistim ženskam, ki po vstopu v zvezo nenadoma nimajo več časa za nas!

7. Sodobni moški bežijo pred obveznostmi kot hudič pred križem

Strah pred zvezo, ki se je še leta 2000 zdel slab izgovor, je dandanašnji med (hormonsko spremenjenimi ali zgolj kulturološko pogojenimi?) mladimi moškimi očitno dosegel totalno epidemijo. Skoraj vsak bi se samo ‘dobival’, namesto bil v resni zvezi.

Ja, ni težko najti moškega, ki bi se malo ‘dajal dol’ ali imel priložnostno avanturo ter seks. Moškega za zvezo pa je treba danes skoraj že iskati z lučjo pri belem dnevu. In v taki družbi naš samski stan v mnogo primerih ni več stvar lastne izbire.

8. Vaša samozavest moške plaši

To zgolj potrjuje našo domnevo, da je pravih moških zunaj bolj malo, saj se le pravi moški ne boji samozavestne, močne ženske. Celo alfa samci se zbojijo, da vam ne bodo kos, kaj šele t. i. ‘šibki lovci’, kakršnih je leta 2024 za cel ocean, ne le eno morje.

Foto: Pexels

9. Najprej se želite osredotočiti nase

Preden lahko postanete kakovosten partner, morate sami postati kakovosten človek in to velja za oba spola. To pomeni, da morate spoznati sebe, svoje želje in smer, kamor se hočete napotiti. Ni pošteno, da ponudite le delček sebe, preden ne postanete celovita osebnost.

10. V resnici nimate časa spoznavati novih ljudi

Morda danes niste imele časa niti za pošteno kosilo, kaj šele, da bi na nekem družbenem omrežju za parčkanje naredile svoj ‘dejting’ profil.

11. Samsko življenje vam je čisto preveč všeč

Ko se vam zdi, da je vaše življenje popolno, navade pa so utečene, je kar težko spustiti v enačbo še nekoga drugega. Morda hočete fanta, a se zavedate, da bo to povsem spremenilo življenje, ki ste ga vajene in vam je pisano na kožo ter ga občutite kot udobno.

12. Niste še pripravljene na zvezo

Do neke mere povezano s prejšnjo točko: zavedate se, da bi partnerstvo prineslo v vaše življenje spremembo, na to pa (še) niste pripravljene. In le zakaj bi se silile v nekaj, o čemer niste povsem prepričane?

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close