13 kosov, ki se jih morate znebiti po tridesetem letu

09. december 2023

13 kosov, ki se jih morate znebiti po tridesetem letu

09. december 2023
Foto: Spotlight/Launchmetrics

13 kosov, ki se jih morate znebiti po tridesetem letu

09. december 2023
Foto: Spotlight/Launchmetrics

Oblačila, ki jih v omari ne potrebujemo več.

Vemo, da se grozno sliši, kadar uporabimo izraz “znebimo se oblačil”, vendar obstajajo določeni kosi, ki jih resnično ne potrebujemo v omari po tridesetem letu. Lahko jih podarite, posodite, nikakor pa jih ne imejte v svoji bližini.

Hlače z nizkim pasom

Ko zakorakate v trideseta leta, ki dajejo vsaki ženski določeno dozo elegance in prefinjenosti, hlače z nizkim pasom nikakor ne smejo biti izbira za dnevni outfit. Namesto tega se odločite za klasičen boyfriend jeans ali hlače cigaretnega kroja z visokim pasom.

Rožnati čevlji s pentljo

Pretirani dekliški trenutki so v obdobju privlačne in uspešne tridesetletnice nedvomno preteklost. Namesto dekliških čevljev rajši izberite enobarvne ravne in trendovske balerinke, ki jih lahko kombinirate na različne outfite. Za bolj sproščene priložnosti si lahko privoščite espadrile, ki so ponovno v modi.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

Kostim za razgovor

Vsaka ženska je vsaj enkrat za razgovor oblekla dolgočasen klasičen kostim. Kostimi so pogost izbor na začetku kariere, kadar želite narediti dober vtis na nadrejene in ne veste, kako bi se lahko drugače oblekli. Pobrskajte po Pinterestu, kjer mrgoli odličnih idej za poslovne oprave.

Jeans krilo

Vsako dekle je v mladosti imelo v svoji garderobi vsaj eno jeans krilo do kolen. Namesto tega se rajši odločite za ozko krilo (pencil skirt) iz mehkega svilnatega materiala.

Oprijeta obleka, v kateri ne morete dihati

Kultne bodycon obleke lahko nosite samo v primeru, da ste super vitki in še v takih primerih imate na voljo bolj ženstvene modele. Edina ženska, ki ima več kot 30 let in obožuje take modele, je Kim Kardashian, kar nam veliko pove. Izberite rajši zapeljive koktajl obleke z golim hrbtom.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

Trendovski kosi, ki ste jih oblekli le enkrat

V tridesetih letih je skrajni čas, da obvladate nakupovanje. Kupujte samo tiste stvari, ki jih lahko kombinirate in ki spadajo med ključne kose. Seveda je tudi prav, da se razvajate z nakupom kakšnega trendovskega detajla ali bluze, ki je trenutno velik trend. Izogibajte pa se temu, da plačujete goro denarja za kose, ki jih boste oblekli le enkrat.

Plastični nakit

To nikakor ne pomeni, da morate vso bižuterijo vreči v smeti ali da zapravite veliko denarja za drag nakit. Potrudite se, da imate tri kakovostne kose nakita, ogrlico, prstan ali uhane. Preprost in minimalističen nakit je odličen dodatek k vsakemu outfitu, saj s svojo slabo kakovostjo ne bode v oči.

Obleka, ki vam je pretesna

Vsi imamo v omari vsaj en kos, v katerega se težko “stlačimo”, vendar smo prepričani, da se bo to spremenilo po dieti, ki se jo lotevamo že zadnjih 6 mesecev. Vse to je čisto prav, vendar ko dopolnimo trideset let, je skrajni čas, da smo do sebe iskreni. Če ne morete v tem trenutku obleči določene bluze, krila ali obleke, se znebite teh kosov, saj obstaja velika verjetnost, da vam nikoli več ne bodo prav. Namesto tega izberite modele, ki ležerno padajo ob telesu.

Masivne platforme

Velik NE! Poiščite model klasičnih črnih salonarjev, namesto da se sprehajate v platformah, ki so videti kot hodulje.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

Pajkice

Spomnite se Karla Lagerfelda in njegove znane izjave: “Pajkice so kos, s katerim priznate modni poraz!” Če ne greste na jogo ali pilates, ni nobenega razloga, da bi nosili pajkice.

(Pre)kratko krilo

Kratko krilo ni primerno za pisarno (vsaj v večini podjetij), ob vseh drugih priložnostih pa se boste v njem počutili neprijetno. Izberite ženstveno midi krilo s cvetličnimi ali geometrijskimi vzorci.

Srednješolski ali študentski športni copati

Razumemo vas. To je par, ki vas je spremljal na vseh izpitih, zmenkih in ljubezenskih brodolomih, vendar ne vemo, ali ste opazili, kako zelo so obrabljeni in neuporabni? Namesto, da vam razpadejo sredi ulice, kupite nove superge, s katerimi boste izražali mladosten vibe in ne brezdomskega.

Spodnje perilo in nogavice, ki so videti, kot da so preživeli cunami

Ste odrasla ženska in ne obstaja niti en razlog, da vas kadarkoli ujamejo v obrabljenem ali raztrganem modrčku. Čas je, da si privoščite novo spodnje perilo in nogavice.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close