5 najpogostejših težav, ki jih imamo s kavbojkami

20. november 2023

5 najpogostejših težav, ki jih imamo s kavbojkami

20. november 2023
Foto: Instagram @majamalnar

5 najpogostejših težav, ki jih imamo s kavbojkami

20. november 2023
Foto: Instagram @majamalnar

… in kako jih rešiti!

Kavbojke so tisti kos naše garderobe, ki nikoli ne gredo iz mode, saj jih lahko oblečemo skoraj za vsako priložnost, primerne pa so v vseh letnih časih.

A nakup popolnih kavbojk zna biti velikokrat prava nočna mora – ali so preozke v bokih, preširoke v pasu, prekratke, predolge … vedno znova iste težave, a na srečo za vsako obstaja rešitev.

Foto: Instagram @anoukyve

Muffin top

Mafine sicer zelo radi jemo, vendar jih na sebi ne želimo videti in so nočna mora skoraj vsake ženske. Če se tudi vam v pasu naredi t. i. “muffin top” (kar pomeni, da vam čez pas visi nekaj odvečnih kilogramov), izbirajte kavbojke z visokim pasom in modele, ki imajo v svoji sestavi tudi elastan. Prav tako se ne trudite stlačiti v premajhno konfekcijsko številko, saj bo v tem primeru “muffin top” še bolj na očeh.

Izguba barve

Je vaš najljubši par kavbojk že po nekaj pranjih začel izgubljati prvotno barvo? Kavbojke vedno perite z notranje strani in jih nikoli ne sušite v sušilcu. Uporabljajte prašek za temno perilo, barva pa bo najdlje zadržala, če boste kavbojke prali na roke.

Foto: Instagram @rutaenroute

Gubanje kavbojk okoli kolen

Težava, s katero se srečujejo vse ženske. Kavbojke nam na zadnjici stojijo popolno, vendar pa se nam začnejo gubati okoli kolen, kar nam vizualno skrajša noge, česar si nobena od nas ne želi. Obstajata dve rešitvi: vsake kavbojke po nakupu skrajšajte, da bi dosegli popolno dolžino, ali pa izbirajte kavbojke, ki se pod koleni rahlo razširijo.

Razpoke na notranji strani stegen

Seveda se to zgodi tudi vašim najljubšim kavbojkam. Več kot jih nosimo, bolj se trgajo, kar se še posebej rado naredi na notranji strani stegen. Bolj kot je material čvrst, manj verjetnosti je, da se bo blago začelo trgati. Če pa kljub temu opazite, da se začenjajo kavbojke na tem predelu tanjšati, jih odnesite k šivilji ter prosite, naj na notranji del kavbojk prišije dodaten material.

Foto: Instagram @anoukyve

Cameltoe

To je nedvomno največja težava, s katero se je srečala marsikatera ženska. Ni samo neugoden, ampak tudi zelo smešen. In kar je še najbolj pomembno, nihče ne želi ad mimoidoči na ulici zrejo v njen “cameltoe” med nogami. To se vam bo zgodilo, če oblečete kavbojke iz tanjšega materiala, zato predlagamo, da raje izberete debelejši material.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close