10 lastnosti močnih in neodvisnih žensk

23. november 2023

10 lastnosti močnih in neodvisnih žensk

23. november 2023
Foto: Instagram

10 lastnosti močnih in neodvisnih žensk

23. november 2023
Foto: Instagram @paola_cossentino

Postanite močna in neustrašna tudi vi!

Od politike do gospodarstva, od športa do medijev – na vseh področjih se najdejo ženske, ki dokazujejo, da so prav tako močne, če ne celo močnejše od svojih moških kolegov.

Močne ženske vedo, kaj hočejo in pri doseganju svojih ciljev ne pristajajo na kompromise. To so glavne lastnosti močnih in neodvisnih žensk:

Foto: Instagram @riccardopozzoli

Čustveno so močne

Vajene so se zanašati le nase, zaradi česar so čustveno precej močne. Bitke bijejo same in čeprav se vam zdijo na začetku zastrašujoče, boste cenili njeno moč, ko vam bodo pomagale iti skozi težko obdobje.

Na začetku so zadržane

Na začetku znajo biti zadržana o stvareh, ki so pomembne zanjo. A bolj, ko jo boste spoznavali, več boste izvedeli o njej. Ko bo popolnoma odkrita z vami, ste na to lahko ponosni, saj to pomeni, da ste eden izmed redkih ljudi, ki so ji blizu.

Rade počnejo stvari, ki jih veselijo

Redno preživljajo čas same s sabo, zato rade počnejo stvari, ki jih veselijo, pa naj bo to branje, hoja ali tek. V teh stvareh uživajo in se jim ne odrečejo zaradi nobenega moškega.

Foto: Instagram @tamara

Ne zanašajo se na druge ljudi

Težko vam bodo pustile, da bi kdaj stvari opravili namesto nje, saj niso vajene, da kdo drug skrbi zanje. Vendar pa to ne pomeni, da se ne marajo zanašati na druge. Le preteči mora nekaj časa, da se navadijo na to.

Rade imajo, ko gredo stvari po njihovo

Neodvisne ženske so trmaste in se borijo, da bo dobijo svoj “prav”. A tudi, ko izgubijo, se zaradi tega ne sekirajo, ampak poraz doživijo kot izkušnjo, iz katere se lahko veliko naučijo.

Želijo, da se odnos razvija počasi

Nikoli se takoj ne odprejo in skočijo v poglobljen odnos, ampak za to potrebujejo čas. Ne silite je. Ženska, ki je vajena biti sama s sabo, bo namreč želela, da odnos napreduje počasneje.

Foto: Instagram @lovisabarkman

Uživajo v samoti

Vajene so samote in zelo uživajo v času, ki ga preživijo same, zato se mu ne bodo odrekle za nobeno ceno. Partner jim je pomemben, vendar cenijo tudi čas, ki ga preživijo same s seboj.

So svojeglave

So svojeglave in svoje življenje upravljajo brez pomoči. Ta moč je občudovanja vredna in to pomeni, da nikoli ne bodo odvisne od vas.

Ne potrebujejo partnerja, ampak si ga želijo

Ne preživljajo časa s partnerjem zato, ker ga potrebujejo, ampak zato, ker želijo uživati v njihovi družbi.

Foto: Instagram @imfashionbabe

Bojijo se obveze, saj uživajo v svobodi

Zveza je lahko strašna za vse nas, saj s tem, ko se nekomu predamo, dajemo moč, da nas uniči ali zapusti. Vendar pa je močna ženska pripravljena iti mimo svojih strahov in v neznano skupaj s partnerjem.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close