3 načini, da boste srečnejši že danes!

26. januar 2024

3 načini, da boste srečnejši že danes!

26. januar 2024
Foto: Instagram @xeniaadonts

3 načini, da boste srečnejši že danes!

26. januar 2024
Foto: Instagram @xeniaadonts

Imate slab dan? Berite dalje!

Ne bomo trdili, da je pristna in globoka sreča instantna in jo lahko občutimo takoj, brez truda. Zagotovo potrebuje svoj čas, ki pa ga lahko dosežemo z določenimi navadami.

Pa ne govorim samo o zdravi prehrani, pač pa o ljubečem in zdravem odnosu do sebe. Predstavili vam bomo 3 navade, ki bodo pozitivno vplivale na vaše življenje že danes. Notranji mir, prihajamo! 

Foto: Pexels

Kratka meditacija

V hitrem tempu življenja se premalokrat ustavimo in zavemo okolice. Na poti v službo ne slišimo petja ptičkov, zajtrk pojemo v avtu in pravimo, da nimamo časa, a ga hkrati dve uri potrošimo na družabnih omrežjih. Na koncu dneva izmučeni pademo v posteljo. Nikoli se ne ustavimo. V sedanjem trenutku mislimo na preteklost ali prihodnost ter nikoli zares ne živimo.

Ves čas imamo občutek, da bomo nekaj zamudili. Kaj vendar? 15 fotografij kosil, 3 selfije in novico o poplavi, ki se je zgodila tisoče kilometrov stran?

Tukaj nam lahko pomaga vsakodnevna kratka meditacija. Budilko si nastavite pet ali deset minut prej kot običajno in ta čas namenite meditiranju. Poglobite se vase, globoko dihajte in mislite na same lepe stvari. Morda bo na začetku malce težko, a z redno vajo boste videli, kako dobro bo vplivala na vas. Počutili se boste mirnejši in ne boste več tako hitro podlegli pritiskom iz okolice.

Foto: Pexels

5-minutni dnevnik

Prvotno sta 5-minutni dnevnik zasnovala življenjska motivatorja in Youtuberja, Alex in Mimi Ikonn, danes pa je prisoten povsod po svetu. Lahko naročite izvirnik ali si ga doma čisto preprosto izdelate sami. Gre namreč za dnevnik, ki ga pišete 3 minute zjutraj in približno 2 minuti zvečer. Vaše življenje naravna bolj pozitivno, saj bazira na hvaležnosti in osebnem napredku. Na list papirja ali v zvezek si zapišete naslednje;

ZJUTRAJ:

  • 3 stvari, za katere sem danes hvaležen/-a?
  • 3 stvari, ki bi danes polepšale moj dan?
  • Dnevna afirmacija

ZVEČER:

  • 3 super stvari, ki so se danes zgodile?
  • Kako bi lahko današnji dan bil še boljši in lepši?
Foto: Pexels

Svež zrak in sprehod!

Se ne morete sprostiti? Predlagamo vam, da se odpravite na sprehod, lahko pred ali po službi. Najbolje je, če greste sami. Svež zrak in hoja sta namreč naravno zdravilo proti stresu, pri hoji pa pozabimo na skrbi, saj se telo in misli osredotočijo na cilj.

Sprehajajte se, ne hitite. Če zunaj dežuje, si v toplem domu prižgite svečke, skuhajte zelen čaj in pograbite knjigo za osebno rast. Zadihajte in dnevu pustite tok brez večjega nadzora. Tako boste lahko bolj sproščeni!

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close