10 neizprosnih vprašanj, ki vam bodo spremenila življenje!

19. januar 2024

10 neizprosnih vprašanj, ki vam bodo spremenila življenje!

19. januar 2024
Foto: Unsplash

10 neizprosnih vprašanj, ki vam bodo spremenila življenje!

19. januar 2024
Foto: Instagram @carodaur

Odgovori na ta vprašanja vam bodo dali smernice, kako organizirati svoje življenje, da bo bolj smiselno in vi srečnejši.

Vsak od nas se mora kdaj ustaviti in se zamisliti nad sabo, da spozna, kje je že bil, do kam je prišel, kje v življenju se nahaja in kam gre. Ni se najlažje ustaviti in se vprašati naslednjih 10 vprašanj, ki vam jih bomo predstavili v nadaljevanju. Dali vam bo tudi smernice, kako organizirati svoje življenje, da bo polnejše in bolj smiselno, s tem pa tudi srečnejše.

1. Za kaj v življenju je vredno trpeti?

Če želite nekaj res vrednega, morate biti pripravljeni plačati ceno za to. Nihče ni rekel, da je življenje enostavno. Že čvrstih trebušnih mišic se ne da doseči brez nekaj znoja in trpljenja, kaj šele polnega, srečnega življenja.

2. Kje bom in kaj si želim v petih letih?

Naše navade so tiste, ki določajo, kaj bomo v življenju dosegli. Če želite velike spremembe v petih letih, morate začeti takoj. Začnite z uvedbo bistvenih sprememb v svojih vsakodnevnih navadah oziroma rutini. Razmislite, česa si želite in vse svoje moči usmerite v vaš cilj.

Foto: Instagram @clairerose

3. Za katere stvari moram porabiti več/manj časa?

Kaj vam je resnično pomembno? Večina se nas tako zelo zamoti z vsakdanjimi opravki, da pozabimo na ‘velike stvari’, ki jo želimo doseči. Kaj so vaše resnične prioritete? Produktivnost ne pomeni zgolj izpolniti nalog vsakdanjika, ampak predvsem delati prave stvari v življenju.

4. Kaj je moj resnični namen?

Psiholog Viktor Frankl je že dolgo nazaj dejal: naj vaš cilj ne bo uspeh sam po sebi. Bolj, ko si nečesa želite, bolj se vam ta tarča izmika. Tako sreča kot uspeh sta zgolj stranska produkta tega, da svoje življenje posvetimo nečemu, kar je ‘večje od nas samih’. Zato glejte širšo sliko, ne mislite zgolj na sebične interese.

5. Glede česa si zatiskam oči?

Sreča izhaja iz tega, da sprejmemo dejanske okoliščine ter svoje življenje tako, kakršno je. Nadvse zmotno (in celo škodljivo) je mnenje, da je treba samo pozitivno misliti in se bo vse samo od sebe uredilo. Ko nehamo slepiti sami sebe, se nam odpre več možnosti, da uživamo v sedanjem trenutku.

Foto: Unsplash

6. Katerih starih zavrnitev ne morem pozabiti?

Vsi imamo brazgotine na duši in telesu, vsakogar od nas so že zavrnili. A te stare bolečine in zamere ne smejo določiti vaše prihodnosti! Nehajte se obremenjevati s strahovi. Naj stare bolečine ne postanejo vaše stalno prebivališče…

7. Katere so stvari, za katere se bojim, da bi jih vedeli o meni drugi ljudje?

Vsak od nas ima težave in napake. Nihče ni popoln. Če svoje težave prikrivate, s tem drugim onemogočite, da bi vas videli take, kot dejansko ste, pa tudi pomagati vam ne bodo mogli. Pomanjkljivosti so tiste, ki vas delajo človeške.

8. Ali mi ljudje okoli mene pomagajo ali škodujejo?

Gre za nadvse težko vprašanje, ker včasih naši prijatelji niso to, kar mislimo. Vsekakor ne morete živeti izpolnjujočega življenja, če imate okoli sebe ljudi, ki so negativni in vam ne privoščijo srečo. Osebe, s katerimi delimo svoj življenjski prostor, namreč še kako vplivajo na nas.

Foto: Unsplash

9. Kako vpliva moj ‘moram’ na to, kar ‘imam’?

Želje našega ega so velikokrat v nasprotju s tem, kar nam narekuje srce. Včasih se morate odreči načrtom, da bi uživali točno sedanji trenutek in to, kar že imate.

10. Zaradi česa se je vredno nasmehniti?

Vsak od nas zmore nasmeh, zagotovo obstaja nekaj, kar vam ga izvabi. Razmislite, za kaj ste lahko v tem trenutku hvaležni.

Avtor
Piše

Uredništvo

Style. Več novic

New Report

Close