3 pozabljeni modni trendi, ki bodo vladali letu 2024

22. februar 2024

3 pozabljeni modni trendi, ki bodo vladali letu 2024

22. februar 2024
Foto: Spotlight/Launchmetrics

3 pozabljeni modni trendi, ki bodo vladali letu 2024

22. februar 2024
Foto: Spotlight/Launchmetrics

Modni trendi pridejo in gredo – eni prej, drugi kasneje, a dejstvo je, da bomo slej ko prej dočakali njihovo veliko vrnitev.

Letos ne bo nič drugače, saj bodo modno sceno zavzeli trije trendi, na katere smo že skoraj pozabili. Predstavljamo vam jih v nadaljevanju.

Twee stil

Gre za stil, ki ga zaznamujejo kroji iz 60-ih, balerinke Mary Jane, bluzice in prikupne oblekice. Twee se je na modno sceno vrnil leta 2010, nato za nekaj časa utopil v pozabo ter leta 2020 znova zavladal na TikToku.

Če je verjeti modnim poznavalcem, se zdaj vrača v polnem sijaju. Na modnih brveh priznanih modnih znamk in profilih modnih navdušenk že lahko opazimo estetiko nekoliko staromodnih oblačil, kot so puloverji z V-izrezom, obleke v slogu 60. let, srajce z ovratniki in poštne torbice.

Foto: Instagram @elodieromy

Prav tako je ta slog spodbudilo naraščajoče povpraševanje po kosih iz druge roke in vzponu vintage trgovin, ki so odlična destinacija, kjer lahko poustvarite ta prefinjen in nedolžen dekliški stil.

Foto: Instagram @jeanne_andreaa

Živalski vzorec

Vsi vodilni svetovni modni mediji poročajo o veliki vrnitvi živalskega potiska in je ponudba je letos res bogatejša kot kdaj koli prej. Na čelu je leopardji vzorec, vladar vedno bolj priljubljene estetike “mob wife”, ne smemo pa pozabiti vzorcev kače, zebre ali krokodila.

Pri kombiniranju živalskega vzorca bodite previdni in izberite minimalističen preostanek kombinacije, da dosežete stilsko enotno in privlačno kombinacijo.

Foto: Instagram @pollysayer

Tisti bolj pogumni se lahko poigrate z živahnimi barvami in drugimi vzorci, a mi kljub vsemu glasujemo za bolj umirjene kombinacije, ki bodo živalskemu vzorcu pustile, da vodi celotno zgodbo.

Foto: Instagram @jessie_bush

Hlače na zvonec

Ta model hlač je bil najbolj priljubljen na sredi 2000-ih in čeprav ga je vedno mogoče najti v trgovinah, še vedno ni dosegel visoke priljubljenosti. Zakaj? Kdo bi vedel. Nam so hlače na zvonec všeč, ker so dodelane in se idealno obnesejo tako v poslovnem okolju, kot v bolj sproščenih kombinacijah.

Foto: Instagram @matildadjerf

Izberete lahko modele z visokim ali nizkim pasom, glede barv pa je ta model poleg” nevtralne, ustvarjen za barve. Živahno zelena ali vzorčasti modeli bodo na primer povzdignili vsak stajling!

Foto: Instagram @juliesfi

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close