3 stvari, ki bodo izpopolnile vaš balkon

26. julij 2023

3 stvari, ki bodo izpopolnile vaš balkon

26. julij 2023
Foto: Pexels

Opremljanje majhnega balkona je lahko velik izziv, a z nekaj triki za udobje in okrasitev, bo postal vaše najljubše mesto v stanovanju.

Balkon, ki predstavlja povezavo z zunanjostjo, je sploh v poletnih mesecih prostor, kjer lahko preživljamo sončna jutra in tople večere. Povsem logično pa si je želeti, da vsak delček našega stanovanja izžareva naš karakter, lepoto in udobje.

Predstavljamo vam tri preproste načine, s katerimi boste na svojem balkonu hitro in učinkovito ustvarite čudovito vzdušje, zaradi katerega bo postal vaš balkon vaš najljubši prostor v stanovanju.

Rastline

Rastline, ki jih je preprosto vzdrževati, lahko nedvomno prispevajo k boljšemu vzdušju v stanovanju. Prav tako so odlična možnost, ko gre za balkone. Obstaja namreč veliko načinov, kako na njem ustvariti majhen vrt.

Foto: Pexels

Večje rastline postavite na tla ali jih dvignite na primerne kose pohištva, manjše rastline lahko postavite na mizo ali morebitne poličke, lončnice pa lahko v visečih lončkih obesite kar na balkonsko ograjo.

Foto: Pexels

Lučke

Poletne večere bodo nedvomno polepšale verige lučk, ki osvetljujejo balkon in ustvarjajo prijetno in romantično atmosfero. Če na balkonu nimate vtičnice za elektriko, preprosto izberite lučke na baterije. Lahko jih obesite z enega konca balkona do drugega, krasijo lahko zunanjo steno, ovijete pa jih lahko tudi okoli ograje.

Foto: Pexels

Blazine

Kakršnekoli mehke blazine in tkanine bodo vašemu balkonu prinesle udobje. Če imate na svojem balkonu nezapolnjen kot, lahko blazine položite kar na tla in tako ustvarite udoben kotiček za jutranje posedanje ob kavi in prvih sončnih žarkih ali kozarcu vina, ki si ga privoščite po napornem dnevu.

Foto: Pexels

V kolikor pa je vaš balkon dovolj velik, lahko nanj prinesete vzmetnico in posteljo za kakšno noč zamenjate za poletni spanec pod zvezdami.

Foto: Pexels

Avtor
Piše

Tara Kuster

Style. Več novic

New Report

Close