4 filmi letošnjega poletja, ki jih ne smete zamuditi

28. junij 2023

4 filmi letošnjega poletja, ki jih ne smete zamuditi

28. junij 2023
Foto: Profimedia

Če je prejšnje poletje v kinih vladala ‘sezona kislih kumaric’, lahko letošnje poletje pričakujemo sezono kokic in filmskih uspešnic.

Letošnje poletje obljublja globalne filmske hite. Že 30. junija bo premiera filma Indiana Jones in artefakt usode, 10. julija pričakujemo film Misija: Nemogoče – Maščevanje, 1. del,  21. julij pa obeta svetovni premieri kar dveh filmov: komedije Barbie in biografske drame Oppenheimer.

Lastniki kinematografov verjamejo, da bo ponudba filmov letošnjega poletja, zaradi različnih žanrov in največjih filmskih zvezd, privlačna za raznoliko publiko. Pa se spomnimo …

Indiana Jones in artefakt usode

Serija filmov Indiana Jones se vrača s poslovilno izvedbo Harrisona Forda v vlogi arheologa tik pred upokojitvijo. Zgodba je umeščena v čas pred koncem II. svetovne vojne, nato pa preskoči v leto 1969, ko je Neil Armstrong pristal na Luni. Ključna oseba je Basil Show (Toby Jones), ki išče artefakt usode, a ta zanima tudi nacista (Mads Mikkelsen), ki kasneje sodeluje z Naso in  želeli prevrteti čas nazaj do Tretjega rajha, kar bo, seveda, Indiana Jones poskusil preprečiti …

Misija: Nemogoče – Maščevanje, 1. del

Tom Cruise se kot Ethan Hunt vrača že sedmič. Film je režiral Christopher McQuarrie, stalni igralski ekipi pa so se pridružili še Hayley Atwell, Pom Klementieff, Shea Whigham in drugi.

Cruise je prvi ogled filma opisal kot “čudovit trenutek, ki ga je delil z igralsko ekipo” in dodal, da je ponosen na to, kar so skupaj dosegli. 2. del lahko pričakujemo naslednje poletje, junija 2024.

Barbie

Nestrpno pričakovan film Barbie prikazuje sprva navidezno popolno življenje lutke, ki začne doživljati eksistencialno krizo. Postavlja si vprašanja o smrti in odloči se, da bo zapustila svoj svet in odšla v realnost skupaj s kenom. V glavnih vlogah sta odlična Margot Robbie in Ryan Gosling.

Poleg omenjenih zvezd, igralsko ekipo sestavljajo številna poznana imena, kot so Dua Lipa, Nicola Coughlan, Helen Mirren in drugi.

Oppenheimer

Najtežje pričakovan film tega poletja pa je vsekakor Oppenheimer, film kultnega režiserja Christopherja Nolana. Film sledi zgodbi J. Roberta Oppenheimra, ameriškega fizika, pozhnanega tudi kot ‘očeta atomske bombe’. Pričakujemo lahko ognjene eksplozije in dolge kadre prelepih pokrajin, glavno vlogo pa bo odigral irski igralec Cillian Murphy.

Film Oppenheimer je adaptacija knjige American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer, ki je bila nagrajena s Pulitzerjevo nagrado.

Avtor
Piše

T. K.

Style. Več novic

New Report

Close