5 filmov, ki bodo v juniju polnili kinodvorane

31. maj 2023

5 filmov, ki bodo v juniju polnili kinodvorane

31. maj 2023
Foto: Unsplash

Čeprav je zunaj že prijetno toplo, ni razloga, da si ne bi sami, s prijatelji, v paru ali z družino ogledali kakšnega dobrega filma. Izbrali smo 5 filmov, ki v naše kinematografe prihajajo v juniju.

ZA POGUMNE: grozljivka ČRNI MOŽ

Oboževalci grozljivih prizorov ne zamudite priredbe Stephen Kingove istoimenske knjižne uspešnice, v kateri so glavno vlogo odigrali Chris Messina, Vivien Lyra Blair, Sophie Thatcher, Marin Ireland in David Dastmalchian.

Zgodba govori o najstniških puncah, ki sta izgubili mamo, kar je težko predvsem za očeta, sicer terapevta, a se s hčerkama nikakor ne more povezati. Temačni del filma zaznamuje skrivnostni očetov novi pacient, ki se nepričakovano pojavi na terapiji v njihovem domu in si obupano želi, da prebrodi svojo žalost zaradi smrti svojih otrok. Za sabo pusti zlobno entiteto, ki prebiva v senci in se hrani s trpljenjem svojih žrtev. 

V kinu od 1. junija.

Za družino: pustolovska klasika INDIANA JONES IN ARTEFAKT USODE

Harrison Ford se vrača z vlogo najslavnejšega profesorja arheologije, ki je postavljena v pozna šestdeseta leta prejšnjega stoletja. V težko pričakovanem petem delu kultne franšize Indiana Jones, pod katerega se je režijsko podpisal James Mangold, svoje igralske sposobnosti pokažejo še Phoebe Waller-Bridge, Antonio BanderasJohn Rhys-Davies in Mads Mikkelsen.

V iskanju pozabljenega zaklada v obliki posebne številčnice Indiana Jones v zanimivi pustolovščini zamenja kar nekaj prevoznih sredstev, vse od letala, avtomobila, vlaka do konja in celo rikše.

V kinu od 29. junija.

Za najmlajše: animirani film ELEMENTI

Nova domislica studiev Disney in Pixar pripoveduje zgodbo o razlikah in njihovih privlačnosti naravnih elementov. Prikupen animirani film v središče postavlja in otrokom približa pet elementov. Elementi ognja, vode, zemlje in zraka se v mestu, kjer živita ognjevito mlado dekle Žarna in pogumni vodni fant Val, ne smejo mešati. Kljub očitnim in temeljnim razlikam spoznata, da sta si veliko bolj podobna, kot sta mislila, in da je veliko bolj pomembno tisto, kar je znotraj, kot to, kakšni smo navzven.

V kinu od 15. junija.

Zanj: akcijski film Hipnotiziran

Kuj železo, dokler je vroče bi lahko dejali za Bena Afflecka, ki po svojih režijskih uspešnicah niza film za filmom. V hollywoodski akciji z misteriozno, trilersko noto igralec, ki je poročen s pevko in igralko Jennifer Lopez, igra detektiva, ki raziskuje skrivnostno izginotje svoje hčere, pri čemer odkrije tajni vladni program. V filmu nastopajo še Alice Braga, William Fichtner in Dayo Okeniyi.

V kinu od 1. junija.

Zanjo: komedija Punca za vse

Z oskarjem nagrajena igralka Jennifer Lawrence, ki je znana po svojih komičnih pripetljajih in prigodah v resničnem življenju, je producentka in glavna junakinja noro zabavne in zajedljive komedije. Zgodba govori o mladem dekletu Maddie, ki je tik pred tem, da izgubi dom iz svojega otroštva, ko odkrije zanimiv zaposlitveni oglas.

Premožna “helikopterska” starša iščeta dekle, ki bi šlo na zmenke z njunim sramežljivim 19-letnim sinom preden gre na kolidž. Maddie na svoje presenečenje kmalu odkrije, da nerodni Percy ni tako zanesljiv posel, kot si je predstavljala.

V kinu od 22. junija.

Avtor
Piše

K. Š.

Style. Več novic

New Report

Close