Prihaja novi pretočni servis in z njim serija o Harryju Potterju!

14. april 2023

Prihaja novi pretočni servis in z njim serija o Harryju Potterju!

14. april 2023
Foto: Profimedia

Warner Bros. Discovery je predstavil Max, izboljšani pretočni servis, ki bo med drugim ponudil serijo o najslavnejšem čarovniku.

Novi pretočni servis Max bo najprej začel delovati v ZDA (23. maja), v Evropo pa bo prišel leta 2024. Prinašal bo originalne HBO naslove, Warner Bros. filme, Max Original serije, DC vesolje, čarobni svet Harryja Potterja, široko ponudbo vsebine za otroke in najboljše oddaje o hrani, domu in življenjskem slogu kot tudi resničnostne šove in dokumentarce vodilnih znamk, kot so HGTV, Food Network, Discovery Channel, TLC, ID in druge.

Med najbolj težko pričakovanimi je serija o Harryju Potterju, priredba priljubljene zbirke knjig avtorice J. K. Rowling, ki bo tudi izvršna producentka.

Serija bo temeljila na vseh sedmih knjigah o mladem čarovniku, ustvarjalci pa pravijo, da serija ustvarjajo z ogromno količino ljubezni in skrbi. V seriji bomo tako videli nove igralce, ki bodo vodili novo generacijo navdušencev. 

Vsaka sezona naj bi bila tako enaka originalnim knjigam, vsaka knjiga naj bi imela svojo sezono, vseeno pa se ne pozablja na legendarne filme. David Heyman, ki je kot izvršni producent sodeloval pri vseh osmih filmih, naj bi prav tako sodeloval tudi pri seriji.

Foto: Profimedia

Mešani občutki

A serija med oboževalci franšize vzbuja mešane občutke. Avtorica knjig je namreč kljub vsesplošnemu navdušenju nad knjigami, filmi, gledališkimi predstavami in videoigricami doživela veliko neodobravanja zaradi svojega pogleda na pravice transspolnih oseb, kar je številne oboževalce odvrnilo tudi od Harryja Potterja. 

Rowling se zaradi odzivov na kontroverzne izjave ni udeležila dvajsete obletnice prvega filma, mnenjem pisateljice pa nasprotujejo tudi trije glavni igralci filmov – Daniel Radcliffe, Emma Watson in Rupert Grint, medtem ko sta jo igralca Helena Bonham Carter in Ralph Fiennes podprla. 

Foto: Profimedia

Warner Bros, matično podjetje platforme HBO, je z Rowling ostalo v stikih in tako ohranijo integriteto knjig. Pravijo, da se veselijo, da bodo občinstvu dali priložnost, da slavno Bradavičarko spoznajo v povsem novi luči, ljudem, ki čutijo ljubezen ter željo po čarovniškem svetu in Harry Potterju kot kulturnem fenomenu, pa dajo tisto, česar si najbolj želijo. 

Več detajlov o igralski zasedbi, ustvarjalcih serije pa bo oznanjeno kasneje.

Poleg serije o Harryju Potterju so naznanili še prihod nove komedije, zasnovane po seriji Veliki pokovci, novo predzgodbo Igre prestolov z naslovom A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight ter dramo, zasnovano po seriji filmov Priklicano zlo in številne druge originalne produkcije.

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close