Prihaja dokumentarni film o skrivnostnem modnem oblikovalcu

29. april 2023

Prihaja dokumentarni film o skrivnostnem modnem oblikovalcu

29. april 2023
Foto: Profimedia

Karl Lagerfeld štiri leta po smrti še zdaleč ni pozabljen.

26. aprila na BBC prihaja 90-minutni dokumentarni film z naslovom The Mysterious Mr Lagerfeld (Misteriozni gospod Lagerfeld), ki bo razkril življenje skrivnostnega oblikovalca, ki je bil najbolj poznan po monokromatskih outfitih.

Dokumentarec bo pokazal še nikoli videne posnetke iz njegovega življenja, pa tudi ljudi, ki so mu bili najbolj blizu, a o pokojniku še niso javno spregovorili. Med drugimi bodo tako o legendarnem oblikovalcu spregovorili njegov telesni stražar, sosed in zdravnik, pa tudi ljudje, ki so skrbeli za njegovo mačko Choupette

Foto: Profimedia

Pri filmu sta sodelovala tudi manekena Baptiste Giabiconi ter Brad Kroenig – prvega naj bi Lagerfeld celo želel posvojiti, slednji pa je bil tri leta najbolj plačani maneken na svetu, Lagerfeld je bil tudi boter njegovemu sinu. V dokumentarcu se pojavi še Lagerfeldova nečakinja, ki strica ni dobro poznala, vseeno pa je ta vztrajal, da ji oblikuje poročno obleko. 

Ustvarjalci filma obljubljajo, da bodo gledalci na fascinantnega in kompleksnega oblikovalca zagotovo gledali na povsem drugačen način. Režiser Michael Waldman se je namreč srečal z vsemi ljudmi, ki so dobro vedeli, kdo in kakšen je Lagerfeld, kadar se ne skriva za velikimi črnimi očali, srečal pa se je tudi z mačko, ki naj bi podedovala oblikovalčevo bogastvo. 

Foto: Profimedia

“V središču filma je osebnost, ki je bila presenetljivo drugačna od javne podobe, čeprav je uživala v kontroverznosti in pogosto brezobzirno vodila svoje modne imperije in zasebno življenje.”

BBC

Lagerfeldova zapuščina pa se ne konča pri dokumentarnem filmu. Pokojnemu kreativnemu direktorju znamke Chanel bodo maja v newyorškem Metropolitanskem muzeju umetnosti posvetili tudi razstavo, imenovano Karl Lagerfeld: Linija lepote, ki jo bo 1. maja otvorila Met Gala, katere tema bo: ‘V čast Karlu’. 

Disney+ prav tako načrtuje serijo z naslovom Keiser Karl, ki bo spremljala življenje v Hamburgu rojenega Lagerfelda. Modna legenda tako živi dalje. 

Style. Več novic

New Report

Close