Naša priznana oblikovalka predstavila sodelovanje s Karlom Lagerfeldom

19. april 2023

Naša priznana oblikovalka predstavila sodelovanje s Karlom Lagerfeldom

19. april 2023
Foto: Lulop

Slovenska oblikovalka Nika Zupanc je za italijansko znamko Bosa oblikovala keramični kipec s podobo Karla Lagerfelda.

Mednarodno znana beneška znamka keramike Bosa je na milanskem tednu oblikovanja predstavila novo kolekcijo KARL LAGERFELD x BOSA. Kolekcija vključuje dve keramični skulpturi, ki slavita legendarnega modnega oblikovalca Karla Lagerfelda, oblikovali pa sta ju priznana slovenska oblikovalka Nika Zupanc in Elena Salmistraro.

Kipec POP KARL oblikovalke Elene Salmistraro (Foto: Lulop)

Ročno izdelana kipca sta izdelana iz keramike in 24-karatnega zlata. POP KARL kipec je duhovita in igriva upodobitev, ki vključuje Karlovo ironijo in duhovitost. Oblikovala ga je Elena Salmistraro, znana po svoji domiselnosti in uporabi barvnih kontrastov.

Kipec ROCK KARL pa je delo Nike Zupanc, ki odraža njen značilen minimalističen slog v monokromatskih tonih.

ROCK KARL oblikovalke Nike Zupanc (Foto: Lulop)

Znamki Karl Lagerfeld in Bosa sta sodelovanje sklenili na podlagi skupne zavezanosti k spoštovanju dediščine in mojstrstva v svoji obrti. Bosa, mednarodno priznana keramična delavnica na beneškem podeželju, slovi po odlični izdelavi svojih popolnoma ročno izdelanih kosov. Ta strast je osnova sodelovanja in obenem zagotavlja, da vsak kos ostane edinstven, prepoznaven in najboljše kakovosti.

Kolekcija bo na voljo na spletni strani in v izbranih butikih znamke Karl Lagerfeld ter v prodajalnah Bosa po vsem svetu.

Avtor
Piše

K. Š.

Style. Več novic

New Report

Close