4 frizure, ki se jim raje izognite

03. september 2022

4 frizure, ki se jim raje izognite

03. september 2022
Foto: IMAXTree

Različnim tipom las pristojijo različne pričeske. Če imate tanke lase, vam predstavljamo štiri frizure, ki vam bodo zagotovo pristajale in štiri, ki se jih morate izogibati.

S toliko navdiha iz družabnih omrežij in zvezdniških stilov je izbira pričeske, ki bo najbolje pristajala vašemu tipu las, lahko precej zahtevna. Fini, tanki lasje zahtevajo veliko volumna in oblike, da je pričeska obstojna, vendar je to težko doseči, še posebej pri določenih vrstah pričesk.

S pravilno izbrano pričesko za tanke lase bosta tudi oblikovanje in stiliranje lažja. Po nasvetu strokovnjakov vam v nadaljevanju predstavljamo štiri pričeske, ki ne bodo pristajale tankim lasem, ter štiri, ki bodo najbolje izpadle, če imate tanjše lase.

4 slabe pričeske za tanke lase

  • Preveč ostrih slojev

Te frizure so bolj primerne za debelejše lase, saj tanki lasje nimajo dovolj volumna, da bi obdržali tako večplastno pričesko.

  • Rachel frizura

Čeprav so pričeske, ki jih navdihujejo devetdeseta, trenutno zelo priljubljene, fini, tanki lasje z veliko plastmi po vsej dolžini preprosto ne bodo delovali dobro, saj se konice ne bodo kodrale, temveč bodo samo padale.

  • Dolgi lasje s kratkimi sloji

Tudi takšni pričeski se je pri tankih laseh najbolje izogniti, saj se tanki lasje zlahka lomijo, kratke plasti pa bodo le še bolj poudarile razcepljene konice.

  • Dolgi lasje

Predolgi lasje so lahko neprivlačna pričeska pri tankih laseh, še posebej zato, ker se konice tankih las zlahka lomijo. S to pričesko lahko lasje delujejo neurejeni.

4 dobre pričeske za tanke lase

  • Klasičen bob

Klasičen bob je odlična pričeska, s katero bodo tanki lasje videti gostejši. Ravno pristrižen bob bo lase ohranil zdrave in dal vtis polnosti las.

  • Pixie pričeska

Pixie frizura, ki je ob straneh širša, bo dala vtis gostejših las, volumen pa lahko še povečate tako, da lase na vrhu dvignete. Odločitev za drastično skrajšanje las vam lahko popolnoma spremeni življenje na boljše.

  • Kratka pričeska, ki uokviri obraz

Krajše pričeske s prameni, ki uokvirjajo obraz, so zelo dobra izbira za tanke lase, saj ohranjajo mehkobo okoli obraza in ustvarjajo iluzijo gostejših las.

  • Skriti sloji, vtkani v lase

Taktično postavljene plasti na vrhu glave lahko uporabite za dodajanje volumna in teksture, odlične pa bodo tudi pri oblikovanju las v valovih in dodajanju volumna.

Prispevek je bil objavljen na miss7.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close