4 navade, zaradi katerih se vam delajo mozolji

08. maj 2022

4 navade, zaradi katerih se vam delajo mozolji

08. maj 2022
Foto: Pexels

Imate mastno in nečisto kožo? Razlog za to so lahko stvari, ki jih počnete vsak dan.

Ne vest,e zakaj se borite z mozolji? Na žalost se odgovor na to najpogosteje skriva v naših vsakodnevnih navadah. Zato pomislite, če počnete te štiri stvari …

Telefon je leglo bakterij

Ste nenehno na svojem telefonu in se pogovarjate s strankami, družino in prijatelji? Potem se vam ni treba več spraševati, zakaj vaša koža “štrajka”. Na slušalkah in telefonih se sčasoma nabere nešteto mikrobov in bakterij, kar pa povzroči kontaminacijo, če je vaša koža neprestano v stiku z njimi.

Na vsake toliko časa zato telefon dobro razkužite.

Foto: Unsplash

Napačna lepotna rutina

Tisti, ki imajo mastno kožo in posledično tudi akne, so pogosto nagnjeni k škodljivim navadam. Koži skušajo vzpostaviti ravnovesje z izdelki, ki izsušujejo, a to ima ravno nasproten učinek. Koža na dehidracijo reagira tako, da poveča nastajanje maščob in posledično nastajanje aken.

Mozolji potrebujejo predvsem veliko nege, da se njihovo celjenje pospeši in se prepreči nastanek brazgotin. Za mastno kožo so najboljši blagi in nežni kozmetični izdelki.

Higiena pri nanašanju ličil

Kdaj ste nazadnje očistili svoje čopiče? Ali svojo gobico za nanašanje pudra? Če sta od tega minila več kot dva tedna, potem vas vaši ogrci ne bi smeli presenečati. Enako velja za blazine in brisače: vse, kar pride v stik s kožo na obrazu, bo sčasoma nabralo bakterije. Vse te stvari morate oprati na vsaj 60 stopinj, čopiče in gobice pa je dovolj, da operete s toplo vodo in milom za obraz.

Foto: Unsplash

Brez rok!

Če se boste pozorno spremljali, boste ugotovili, kako pogosto se ljudje dotikamo svojih obrazov. Odsotno se popraskamo po čelu, podpremo brado ali pa si podrgnemo oči. Z vsakim dotikom prenašamo ostanke, bakterije in umazanijo s prstov na svoj obraz in s tem kontaminiramo svojo kožo.

Najbolje je, da se poskusite svojega obraza dotikati čim manj, roke pa si redno umivate.

Prispevek je bil objavljen na miss7.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close