4 teme, o katerih bi se morali vsak dan pogovarjati s partnerjem

19. marec 2024

4 teme, o katerih bi se morali vsak dan pogovarjati s partnerjem

19. marec 2024
Foto: Instagram @sarajoofficial

4 teme, o katerih bi se morali vsak dan pogovarjati s partnerjem

19. marec 2024
Foto: Instagram @sarajoofficial

Ni treba, da se vsak dan počutite kot na terapiji, a so teme (in posledično prepiri), o katerih bi s svojo boljšo polovico morali večkrat govoriti.

Brez dobre komunikacije ni dobrega odnosa. Izogibanje določenim temam lahko povzroči dolgotrajno škodo vajinemu partnerskemu razmerju, zato smo zbrali štiri teme, ki bi jim morali vsak dan nameniti nekaj pozornosti.

Prepir je prav tako oblika komunikacije v ljubezni, zato v sebi ne zadržujte negativnih čustev, misleč, da bi ta lahko povzročila propad zveze.

Foto: Instagram @shepelevich

1. Težave

Težave na delovnem mestu, prepir s sestro ali prijateljico, večni boj z otroki glede šole, pospravljanja ali na splošno slab dan. Zaupajte partnerju svoje težave in ga spodbudite, da tudi on vam zaupa svoje.

Tako bosta razvijala trajni občutek bližine, zaupanja in vedela, da sta skupaj tudi, ko ne gre vse kot po maslu. Če bosta spregovorila o težavah sproti, bosta lažje razumela drug drugega tisti dan in se bolj podprla ali prevzela nase obveznosti za ta dan.

2. Cilji in načrti

Brez dlake na jeziku se pogovorite o svojih načrtih in ciljih, ne glede na to, ali so majhni in veliki. Ne zadržujte jih v sebi, saj vam je partner lahko v veliko podporo in vam pomaga pri njihovem doseganju in seveda obratno, tudi vi ste lahko partnerju v pomoč.

Načrtujta skupne dejavnosti, saj je ravno pomanjkanje časa za skupne interese eden glavnih krivcev za težave v zvezah. Prav tako boste vedeli, ali sta na dobri poti, so vajini cilji podobni ali je čas, da gresta vsak po svoje.

lepo oblečen par, ki se drži za roke
Foto: Spotlight/Launchmetrics

3. Zdravje

Včasih skrivamo svoje zdravstvene težave pred partnerjem, saj ga ne želimo obremenjevati. Nikar tega ne storite, zdravje mora biti vedno na prvem mestu in o tem se morate pogovarjati s partnerjem.

Saj veste, skupaj v dobrem in slabem, v bolezni in zdravju, … Ob bolezni vsak potrebuje podporo bližje, še posebej, če gre za resnejše težave. Če mu želite prihraniti trpljenje in skrbi, lahko na primer omilite oceno vaše bolečine, le ne tajiti, da z vami ni vse vredu.

Foto: Pexels

4. Lepi spomini

Strokovnjaki verjamejo, da bi se morali vsakodnevno spominjati lepih skupnih trenutkov, se nasmejati. Takšni pogovori ustvarjajo pozitivno energijo in pogosto opominjajo na lepo preteklost, ki jo imata s partnerjem, ter s tem okrepite vajino povezanost.

Morda celo prebudita zaspanost vajine zveze ter jo ponovno obudita.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close