4 znaki, da je vaš ‘popolni fant’ v resnici psihopat

29. december 2023

4 znaki, da je vaš ‘popolni fant’ v resnici psihopat

29. december 2023
Foto: Instagram @dizdar_el

4 znaki, da je vaš ‘popolni fant’ v resnici psihopat

29. december 2023
Foto: Instagram @dizdar_el

Vas novi partner pretirano zasipava s komplimenti in izjavami, da ste ljubezen njegovega življenja? Bodite pozorni na te in podobne znake …

Si že slišala staro modrost, ki pravi, da če se ti zdi nekaj predobro, da bi bilo res, potem ponavadi tudi ni? Nekatere smo to lekcijo že dale skozi: moškega, ki je že prvi večer tvezil, da nas ne izpusti domov, ker smo zdaj za vedno njegove, potem pa se nas je naveličal po nekaj mesecih in takrat je iz njegovega zdolgočasenega kljuna letelo vse kaj drugega.

Vsekakor je dobro, da vas opozorimo na štiri znake, ki kažejo, da imate opravka s “psihičem”, kot v žargonu rečemo nekomu, ki mu vsa kolesca v glavi ne tečejo gladko. Bodite pozorne, kajti v ljubezni je veliko pametneje biti previden, kot pa naiven in nasesti vsakemu frajerju, ki ima pet minut časa in ne ve, kaj bi sam s sabo ter vas namerava onesrečiti.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

Govori stvari, ki se jih nikoli ne reče v zgodnji fazi

“V tebe sem se zaljubil takoj, ko sem te zagledal” morda zveni simpatično, “ti si najboljša ženska, kar sem jih kdaj spoznal” pa vzvišeno romantično, vendar je to zgolj pokazatelj, da imate opravka s človekom, ki ne zna nadzorovati svojih občutkov, sploh, če vam kaj takega reče v prvih dveh tednih poznanstva.

Nerealistične izjave in preveč laskanja že na začetku odnosa so jasni pokazatelji, da je oseba socialno neprilagojena. Če vam že prvi teden reče, da vas ljubi, pa dobesedno tecite stran, kot da vam gre za življenje!

Ves čas poudarja vajine podobnosti

Ena od glavnih značilnosti psihopata je njegov kameleonski značaj. Dobesedno se začasno spremeni v osebo, ki jo skuša zapeljati. Če moški že takoj spočetka čisto preveč poudarja, v čem vse sta si podobna in skuša s tem navideznim laskanjem ‘kupiti’ vaše zaupanje, boste najbrž z njim imeli veliko težav.

Zdi se kot uresničenje vaših sanj

… vse dokler se ne izkaže za najhujšo nočno moro. Čisto mogoče je, da ste naleteli na pridaniča in frajerčka, ki si je natanko zapomnil, kaj vam je všeč in nalašč vzbudil videz, da je idealen moški za vas. Psihološki taktiki, ki jo uporablja, se reče zrcaljenje. Šele čas nam pokaže, ali je oseba prava za nas, zato ne hitite z odločitvijo.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

Skuša vam vzbuditi usmiljenje

Normalni ljudje s ponosom in dostojanstvom vam ne bodo že takoj na začetku govorili zelo zasebnih stvari, ki so za njih boleče. Psihopat pa se vam skuša prikupiti in dobiti ‘ekstra točke’ pri vas tudi s tem, da se vam zasmili. Bodite pozorni še na naslednji znak: recimo, da se vam zgodi kaj slabega ali vam zboli pes: psihopat vam bo natrosil popolnoma izmišljene zgodbice o tem, kako se je njemu zgodilo popolnoma enako, le da je še bolj trpel …

Ni torej vse zlato, kar se sveti. Ali je princ na belem konju ali samo konj, morda pa navaden osel ali celo pujs, vam bo torej pokazal šele čas, do takrat pa ne bodite naivni in žrtev psihopata ali vsaj sociopata!

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close