4 znaki, da je tvoj ‘popolni fant’ v resnici psihopat

28. maj 2018

Te novi fant pretirano zasipa s komplimenti in izjavami, da si ljubezen njegovega življenja? Bodi pozorna še na naslednje znake…

Si že slišala staro modrost – če se ti zdi nekaj predobro, da bi bilo res, potem ponavadi tudi ni resnično? Nekatere smo to lekcijo že dale skozi, moškega, ki je že prvi večer tvezil, da nas ne izpusti domov, ker smo zdaj za vedno njegove, potem pa se nas je naveličal po toliko in toliko mesecih in takrat je iz njegovega zdolgočasenega kljuna letelo vse kaj drugega.

Zato je bolje, da te opozorimo na 4 znake, ki kažejo, da imaš opravka s ‘psihičem’, kot v žargonu reče današnja mladina tistemu, ki mu vsa kolesca v glavi ne tečejo gladko. Bodi pozorna, kajti v ljubezni je veliko pametneje biti previden, kot pa naiven in nasesti na vsakega frajerja, ki ima pet minut preveč časa in ne ve, kaj bi sam s sabo ter te namerava onesrečiti.

# Govori stvari, ki se jih nikoli ne reče v zgodnji fazi

“V tebe sem se zaljubil takoj, ko sem te zagledal” ti morda zveni simpatično, “ti si najboljša ženska, kar sem jih kdaj spoznal” pa vzvišeno romantično, vendar je to zgolj pokazatelj, da imaš opravka s človekom, ki ne zna nadzorovati svojih občutkov, sploh, če ti kaj takega reče v prvih dveh tednih znanstva.

Nerealistične izjave in preveč laskanja že na začetku odnosa so jasni pokazatelji, da je oseba socialno neprilagojena. Če ti že prvi teden reče, da te ljubi, pa dobesedno teci stran, kot da ti gre za življenje!

# Ves čas poudarja vajine podobnosti

Ena od glavnih značilnosti psihopata je njegov kameleonski značaj. Dobesedno se začasno spremeni v osebo, ki jo skuša zapeljati. Če moški že takoj spočetka čisto preveč poudarja, v čem vse sta si podobna in skuša s tem navideznim laskanjem ‘kupiti’ tvoje zaupanje, boš najbrž z njim imela veliko težav.

# Zdi se ti kot uresničenje tvojih sanj

… vse dokler se ne izkaže za najhujšo nočno moro… Čisto mogoče je, da si naletela na pridaniča in frajerčka, ki si je natanko zapomnil, kaj ti je všeč in nalašč vzbudil videz, da je idealen moški zate. Psihološki taktiki, ki jo uporablja, se reče zrcaljenje. Šele čas nam pokaže, ali je oseba prava za nas, zato ne hiti z odločitvijo.

# Skuša ti vzbuditi usmiljenje

Normalni ljudje s ponosom in dostojanstvom ti ne bodo že takoj na začetku govorili zelo zasebnih stvari, ki so za njih boleče. Psihopat pa se ti skuša prikupiti in dobiti ‘ekstra točke’ pri tebi tudi s tem, da se ti zasmili. Bodi pozorna še na naslednji znak: recimo, da se tebi zgodi kaj slabega ali ti zboli pes: psihopat ti bo natrosil popolnoma izmišljene zgodbice o tem, kako se je njemu zgodilo popolnoma enako, le da je še bolj trpel…

Ni torej vse zlato, kar se sveti. Ali je princ na belem konju ali samo konj, morda pa navaden osel ali celo pujs, ti bo torej pokazal šele čas, do takrat pa ne bodi naivna in žrtev psihopata ali vsaj sociopata!

 

Foto: Freepics, Pinterest, Psychology Today, YouTube

New Report

Close