5 gospodinjskih trikov, ki bi jih morala poznati vsaka ženska

08. februar 2024

5 gospodinjskih trikov, ki bi jih morala poznati vsaka ženska

08. februar 2024
Foto: Instagram @vanesarola

5 gospodinjskih trikov, ki bi jih morala poznati vsaka ženska

08. februar 2024
Foto: Instagram @vanesarola

Z njimi boste poskrbeli za čist in urejen dom, in to na okolju prijazen način.

Le kdo nima rad čistega in urejenega doma? Vzdrževanje reda v stanovanju ali hiši je bistveno za ustvarjanje zdravega in udobnega življenjskega okolja. Redno čiščenje ne izboljša le estetske privlačnosti vašega prostora, temveč prispeva tudi k splošnemu dobremu počutju.

A priznajmo, ob hitrem življenjskem tempu, otrocih in službenih obveznostih, je to včasih misija nemogoče. Zato še kako dobro pridejo kakršnikoli nasveti, ki nam olajšajo vsakodnevno čiščenje in pospravljanje. Tukaj na pomoč priskoči Ana Horvat, ki jo na Instagramu najdete pod imenom @sladka_banana, kjer s svojimi sledilci deli svoje gospodinjske trike. Izbrali smo jih pet:

Doma narejena univerzalna čistila

Ker vemo, kako strupena so čistila, se raje poslužujemo naravnih – sploh če imamo doma majhne otroke. Še bolje pa je, če jih izdelamo sami – s tem prihranimo denar in hkrati poskrbimo, da je v njih res vse izključno naravno. V videu izveste, kako lahko doma naredite čistilo za kuhinjske površine, čistilo za brisanje prahu in čistilno pasto, ki je odlična za čiščenje pečice ali pekačev.

Čist pralni stroj

Kdaj ste nazadnje očistili pralni stroj? Če se ne spomnite, potem je čas za akcijo! Ana vam ponuja 6 nasvetov za čist pralni stroj. Če boste rednemu čiščenju posvetili 20 minut mesečno, boste poskrbeli, da bo stroj čist, bolje bo pral in dolgo zdržal.

Suha posoda v pomivalnem stroju

Ali gre tudi vam na živce čakanje, da se posoda v pomivalnem stroju do konca posuši? Ana je na TiKToku našla trik, ki bo sušenje pospešil. Vas zanima? Preverite v videu.

Naravni mehčalec za perilo

Ana na svojem profilu sledilce rada ozavešča o škodljivosti komercialnih mehčalcev ter varnih in okolju prijaznih alternativah. Sama kupljenih mehčalcev že nekaj časa ne uporablja, ampak si jih izdela kar doma. Kako? S samo dvema preprostima sestavinama! Preverite v videu.

Čistilna pena za stranišče

Sama izdela tudi čistilno peno za stranišče. Ta deluje antibakterijsko, poskrbi pa tudi za vodni kamen. Potrebujete le nekaj osnovnih sestavin in dobre pol minute časa. Dlje, kot jo pustite v školjki, boljši učinek bo. Boste poskusili?

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close