5 nasvetov za modno opravo, če imate kratke noge

11. marec 2022

5 nasvetov za modno opravo, če imate kratke noge

11. marec 2022
Avtor: Profimedia

Navajeni smo manekenk z dolgimi nogami, s katerimi pa na žalost nismo obdarjeni vsi. Kako se obleči, če imate krajše noge?

Na srečo nas svet mode vsako leto obdari z mnogimi trendi, ki pa tudi ustrezajo manjšim in tistim, ki imajo krajše noge.

1. Zelo dolge hlače

Modeli hlač s skrajšanimi hlačnicami (cropped hlače), ki so priljubljene v zadnjih letih, noge sicer naredijo vitkejše, a jih tudi vizualno “prerežejo”, kar pa v vašem primeru ne bo najbolje.

Posledično so dolge noge videti krajše, kratke pa še krajše. Dolge hlače pa so tiste, ki silhueto podaljšajo. V vašem primeru so lahko celo nekolike predolge, nanje pa obujete visoke pete, ki bodo vaše noge še podaljšale.

2. Krajše krilo

Za kratka krila in obleke velja, da njihove mini različice optično podaljšajo noge. Krila srednje dolžine pa nas vizualno zmanjšajo in naše noge skrajša. Oblecite torej bodisi maksi ali mini krilo, kar koli vmesnega ne pride v poštev.

3. Hlače z visokim pasom

Tako kot dolge hlače, tudi hlače ali krila z visokim pasom (high waist hlače) optično podaljšajo vaše noge. Če pa združite dolge hlače z visokim pasom, še toliko bolje.

4. Salonarji

Pomagate si lahko tudi s čevlji: salonarji optično podaljšajo stopala, ker so zašiljeni in posledično podaljšajo tudi vaše noge. Optimalna kombinacija so salonarji s predolgimi hlačami. Če so salonarji in hlače enake barve, pa je učinek še boljši.

5. Superge z debelim podplatom

Brez skrbi, ne potrebujete nujno čevljev z visoko peto. Obstajajo tudi superge, ki vas optično zvišajo in so lepe! Čevlji z debelim podplatom oz. čevlji z platformo, vam bodo tako dodali nekaj centimetrov in podaljšali noge.

Prispevek je bil objavljen na miss7.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close