5 poletnih koktejlov, ki bodo zagotovo postali vaša stalnica!

08. junij 2022

5 poletnih koktejlov, ki bodo zagotovo postali vaša stalnica!

08. junij 2022

Ni poletja brez prijetnih osvežilnih koktejlov, ki vas ohladijo ob vročih večerih. Predstavljamo vam pet pijač, neposredno izpod rok barmanov.

Če svoje razgrete dneve radi ohladite z osvežilnimi koktejli, imamo za vas pet koktejlov, ki so nam jih zaupali barmani lokala Playa.

A pravi barmani vseh svojih skrivnosti nikoli ne razkrijejo, zato izbiro razmerij med sestavinami prepuščamo vam. Poigrajte se z okusi in naredite svoj avtentičen koktejl, za katerega boste vedeli le vi!

Playa Royal

Če imate radi mešanico jagod in gina, vam bo ta koktejl zagotovo všeč. Za pripravo koktejla potrebujete Beefeater Pink Strawberry Gin, prosecco, sladkorni sirup, jagode, meto in limono.

Vse sestavine zmešajte v poljubnih količinah, liste mete pa preden jih dodate v koktejl, prelomite, da spustijo aromo.

Foto: Playa

Basil & cucumber Collins

Osvežujoča mešanica kumaric in bazilike je namenjena tistim, ki ne marajo preveč sladkobe v svojih koktejlih. Malfy Gin Originale, soda (radenska), limona, bazilika, kumara in nekaj sladkorja po okusu, so sestavine, ki jih potrebujete za ta preprost koktejl.

Ker gre za običajen gin, lahko pa ga zamenjate tudi s katerokoli drugo znamko.

Foto: Pexels

Cuban mojito

Mojito malce drugače, za tiste, ki jim običajna verzija preprosto ni dovolj. Za ta edinstven koktejl boste potrebovali Havala Club Anejo 3 Anos rum, Angostura bitters (grenčica), sladkor, sodo (radenska), limeto in meto.

Tako kot pri Playi royal, liste mete prelomite, Angosturo bitters pa lahko zamenjate s katerokoli poljubno grenčico.

Foto: Playa

Boulevardier

Za ljubitelje kratkih pijač in viskija pa je Boulevardier ravno nalašč. Za to pijačo potrebujete le tri sestavine: Four Roses Single Barrel Bourbon, Campari, Cocchi Vermouth Amaro. Vermouth Amaro je okrepljeno vino, ki ga lahko najdete v specializiranih trgovinah – zamenjate pa ga lahko tudi z običajnim vermouthom.

Vse sestavine v kozarec nalijte čez led in okrasite z rezino pomaranče ali češnjo.

Foto: Playa

Monkey 47 in French 75

Gre za kombinacijo kar dveh priljubljenih pijač, ki pa skupaj ustvarita popolnoma nov in edinstven okus. Zmešajte Monkey 47 gin, rožmarinov sirup, prosecco in limono. Za to pijačo se običajno uporabi kozarec za šampanjec, okrasite pa lahko z rezino limone ali brinovimi jagodami.

Foto: Pexels

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close